Додадено на 06.05.2021 09:33

На ова тема разговаравме со Даниел Петровски, програмски директор на „Романо Ило“ и еден од луѓето дирекни иницијатори пред УНЕСКО за зачувување и оддржување на духот на празникот Ерделрзи.

Повеќе

Додадено на 07.05.2021 11:44

Додадено на 05.05.2021 13:58

Од Пониква патуваме на Преспанско езеро каде го запознаваме домаќинот Роберт, чие уникатно сместување од денеска е дел од базата на Кајак.мк

Повеќе

Додадено на 05.05.2021 15:44

Хотелот изобилува со одличен етно стил, чии материјали и ресурси се набавени од локалните мајстори и занаетчии. Резбаните лустери се дело на господинот Слободан, калаџиските тави на Славчо, а гоблените и милињата се од мајка ми и баба, вели Дина.

Повеќе

Додадено на 04.05.2021 09:09

Нашиот тим е составен од љубители на кучиња и кога секој домаќин на приватно сместување ќе ни потврди дека е дозволен влез на домашни миленици ние наздравуваме со чаша вино.

Повеќе

Додадено на 28.04.2021 19:26

Демир Капија е место кое дефинитивно вреди да го посетите. Овде можете да искусите вински тури, јавање коњи па дури и искачување на карпи.

Повеќе

Додадено на 28.04.2021 19:54

Денеска ве запознаваме со домаќинот на охридскиот хотел „Су“ кој е дел од базата на Кајак.мк

Повеќе

Додадено на 25.04.2021 13:28

Васко живее во Удово, село на југот од Македонија. За Кајак.мк вели дека со ова хоби започнал да се занимава уште пред десет години. За тениката на собирање дознава од негов пријател од Србија, а потоа започнува да ја истражува Македонија.

Повеќе

Додадено на 23.04.2021 18:49

Во неговата градина има неколку скромни насади од лешници, на кои при крајот на годината останувала неупотребена количина лешници која му послужула да ги направи неговите први ексерименти.

Повеќе

Додадено на 23.04.2021 20:32

Вила, сместување на Пелистер, викендици за лето 2021

Повеќе

Додадено на 22.04.2021 23:00

Апартмани и сместувања во Берово. Вила за престој.

Повеќе

Додадено на 21.04.2021 20:06

Апартмани и сместувања во Охрид. Вила Смаќоски

Повеќе

Додадено на 21.04.2021 20:01

Има категорија на патници кои преферираат авантуристички начини на патување. Преземајќи поголеми ризици и изложеност во природата. Овој начин на патување на времето беше далеку по атрактивно, но денеска повторно ни тропа на големите врати.

Повеќе

Додадено на 21.04.2021 07:52

Многумина веќе го познаваат Сашко Атанасов, којшто го има посветено животот на лозарството и промоцијата на доброто и квалитетно македонско вино.

Повеќе

Додадено на 19.04.2021 19:35

Денеска ве запознаваме со Катерина Станојковиќ, девојката која обожава да биде активна на македонските планини.

Повеќе

Додадено на 19.04.2021 20:23

За да ве убедиме да го посетите овој крај, во нашата база на сместувања додаваме уште една одлична вила за престој која е на само 10 минути пешачење од смоларските водопади. Таа е идеална за луѓето кои бараат престој во природа.

Повеќе

Додадено на 19.04.2021 10:50

Кајак.мк ова 2021-ва година ќе се насочи кон истражување на детали, наместо истражување на поголеми туристички светски дестинации.

Повеќе

Додадено на 18.04.2021 13:45

Сместување, апартмани за одмор и престој во Вевчани.

Повеќе

Додадено на 17.04.2021 19:32

Александар вели дека од денот кога за првпат започнал да лета, работите се промениле. Првиот лет му бил на само 18 години. Денеска неговиот најголем предизвик е да лета на терени кои претходно ги нема посетено.

Повеќе

Додадено на 18.04.2021 16:44

Има денови кога не сакаме никој околу нас, едноставно бараме начин да побегнеме од хаосот и да се олабавиме од стресот. Како што изминуваат деновите, така и базата на Кајак.мк постојано расте со интересни сместувачки капацитети ширум државата.

Повеќе