Додадено на 25.12.2021 11:32

Додадено на 25.12.2021 21:08

Додадено на 21.12.2021 17:43

Во овој студен декемвриски ден ќе ви ги загрееме срцата со приказната на Никола Трпеноски, првиот човек кој го отвара пица барот „Капри“ во Стара Битолска чаршија во далечната 1995-та година.

Повеќе

Додадено на 20.12.2021 11:44

Доказ дека секоја компанија може да си организира предновогодишно еднодневно патување некаде во Македонија е компанијата „DB FLUKS“. Позитивна група жени кои се дружеа со нашиот тим изминатиот викенд.

Повеќе

Додадено на 20.12.2021 19:26

Додадено на 15.12.2021 16:03

Тимот на Кајак.мк ве запознава со уште еден интересен локален номад со кој би имале интересна соработка во текот на наредната летна сезона.

Повеќе

Додадено на 08.12.2021 17:38

Снежната покривка на Шара од ден на ден се зголемува, а во најава е официјалното отворање на ски сезоната на Попова Шапка.

Повеќе

Додадено на 06.12.2021 19:45

Регионот на Пехчево е во исчекување на снежната покривка, а особено пределот на Равна Река коe е одлично место за едно уникатно бегство од сите!

Повеќе

Додадено на 03.12.2021 04:33

Вилата е стационирана во туристичката населба Абланица, а недалеку од неа има пололги патеки кои водат до Беровското езеро.

Повеќе

Додадено на 29.11.2021 19:38

Додека на високите предели од Македонија си вее снег, на пониските предели низ државата се уште имаме можност за активно пешачење низ есенската идила.

Повеќе

Додадено на 27.11.2021 12:14

Надица е битолчанка, а за себе вели дека е нетрпелив оптимист кој има оригинални идеи. Се одлучила да се посвети на креативноста, а главен акцент да и биде модата, која ќе ја пропагира на свој уникатен начин.

Повеќе

Додадено на 27.11.2021 14:21

Домот во околината на Жировница кој од денеска е дел од базата на Кајак.мк е на надморска височина од околу 950 метри.

Повеќе

Додадено на 23.11.2021 22:19

Гоце ни ја раскажа својата приказна за тоа како се заљубил во коњите. За него љубов значи да го сакаш она кое срцето ти вели да го сакаш, а неговото срце му вели да ги сака коњите.

Повеќе

Додадено на 23.11.2021 17:19

Возрасните генерации сигурно добро го знаат, а има и такви кои го имаат посетено детското одморалиште „Михајлово“ кое се наоѓа во пазувите на преубавата Кожуф планина.

Повеќе

Додадено на 23.11.2021 15:51

Ако се уште размислувате каде да поминете викенд од месец декември, тимот на Кајак.мк ве советува да го посетите село Никифорово каде може да слушнете еден куп приказни, факти и легенди.

Повеќе

Додадено на 25.11.2021 12:27

Тимот на Кајак.мк е во постојана потрага по хероите кои прават мали нешта од огромно значење за туризмот и општеството.

Повеќе

Додадено на 26.11.2021 10:06

Ние знаеме да кажеме: Викенд исполнет со нови приказни и нови искуства.

Повеќе

Додадено на 18.11.2021 15:12

Има доста патувачи кои го сакаат зимскиот спокој покрај Охридското езеро отколку летниот сезонски џагор кој го произведуваат масовните капачи.

Повеќе