Додадено на 27.01.2022 19:56

Ваква скромна позитивна приказна има нашата локална хероина Даниела која веќе со години наназад произведува домашни сапуни по “тајниот рецепт“ на својата мајка и баба.

Повеќе

Додадено на 27.01.2022 21:50

Среќни сме што денеска објавуваме уште една уникатна викендица на Маврово која може да ја резервирате преку нашата платоформа.

Повеќе

Додадено на 24.01.2022 13:50

Денеска сакаме да ве запознаеме со човекот кој неуморно работи за промоција, оддржување и изнајмување ски опрема и инструктори на Пониква.

Повеќе

Додадено на 23.01.2022 16:31

Патеката се наоѓа во населеното место каде во непосредна близина поминува регионалниот пат кој води до туристичките езерски летувалишта и граничниот премин „Маркова Нога“.

Повеќе

Додадено на 21.01.2022 14:24

Малите бутик винарии и индивидуалците кои произведуваат вино и ракија се новиот предизвик за туризмот во Македонија.

Повеќе

Додадено на 20.01.2022 10:27

Домаќините на хотелот ни раскажуваат дека се работи за долга историја и приказна која ја оддржуваат во живот.

Повеќе

Додадено на 20.01.2022 15:53

Ваквиот настан има пагански елементи, но се оддржува традиционално секоја година на празникот Свети Јован Крстител. Маскираните луѓе излегуваат на улица и дефилираат низ селото верувајќи дека на овој начин ќе го избркат злото од селото.

Повеќе

Додадено на 19.01.2022 12:41

Секој апартман си има простран балкон на кој преку зима може да пиете топол чај и да уживате во шумот на снегот, а преку лето може да се сончате и да апсорбирате витамини од сонцето.

Повеќе

Додадено на 18.01.2022 09:16

Додадено на 17.01.2022 18:13

За Кајак.мк вели дека е студент на факултетот за безбедност во Скопје. Луѓето ја познаваат како Нора, девојката која веќе 15 години тренира гимнастика.

Повеќе

Додадено на 15.01.2022 15:09

„Планината ме научи на многу работи во животот и ми беше една од главните инспирации за оваа што го работам денес. Направивме добар спој од хоби, храна и другарување“, вели Јоцо.

Повеќе

Додадено на 14.01.2022 14:15

Тимот на Кајак.мк е среќен што познава амбициозни инструктори кои секоја година обучуваат околу 500 нови деца за тоа како да скијат и како да уживаат во благодетите на зимата и снегот.

Повеќе

Додадено на 12.01.2022 10:32

Во ова техника се заљубил пред шест години додека бил на планинарење и каде спонтано започнал да собира уникатни камчиња кои подоцна ги искористил да направи некое дело, кое било- цвет.

Повеќе

Додадено на 11.01.2022 18:03

Вила на Попова Шапка иделна за цела екипа!

Повеќе

Додадено на 11.01.2022 19:07

Додадено на 07.01.2022 12:13

Додадено на 04.01.2022 11:30

Додадено на 28.12.2021 16:39

Успехот кој го постигна Кајак.мк во 2021-ва со заокружени четири милиони прочитани страници зависисеше од начинот на кој ги раскажуваме приказните пред луѓето кои се желни за патување.

Повеќе

Додадено на 26.12.2021 15:47

Добрата опрема е најважниот елемент кој мора да биде задолжителен при искачувањето на планината во зима и лето.

Повеќе