Винарија Тодор: Село Дреново

Македонскo винo
Price from:

100.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Семејството Атанасови ни ја раскажаа приказната за нивната нова семејна мала винарија „Тодор“ која е официјално регистрирана оваа година или во месец септември.

  • Винаријата се наоѓа во село Дреново, Кавадарци, каде воедно се наоѓаат нивните лозови насади, непосредно во близина на археолошкиот локалитет Еударис на 5 километри од селото.

Фамилијата Атанасови долги години работи и егзистира од земјоделие каде претежна дејност е лозарството. Првите лозови насади ги имаат од нивниот прадедо Тодор некаде во 70-те години, а како наследство ја добиваат сорта Вранец, од која прават црвено вино Вранец и со кое до денес се гордеат.

  • Поради блискоста на археолошкиот локалитет, виното од сортата вранец денеска го носи името Еударист, а имаат и уште една сорта на црвено вино со назив „Плочата“ кое е мешавина од вранец, смедеревка и мала количина на сортата отонел.

Покрај виното, винаријата „Тодор“ произведува и маџун и оцет на стар традиционален начин без додатоци од ароми и засладувачи. Годишната количина на вино е од 5000 до 7000 литри, а маџунот од 800 до 1000 литри.


Инфо на: +38976928598

Place Order

viber_image_2022-12-10_17-10-34-797

Оцет „Тодор“

Количина 1мл
Price

100.00 ден

viber_image_2022-12-10_17-14-16-441

Смедеревка 0.75мл

Бело вино 0,75л
Price

250.00 ден

viber_image_2022-12-10_17-12-26-658

Маџун „Тодор“ 250мл

Маџун 0,250мл
Price

300.00 ден

viber_image_2022-12-10_17-18-27-134

Црвено вино Плочата 0.77мл

Црвено вино Плочата Вранец со мешавина на отонел 0.750
Price

300.00 ден

viber_image_2022-12-10_17-16-36-419

Црвено вино Еударист Вранец 0,750мл

Црвено вино Еударист Вранец 0,750мл
Price

350.00 ден

viber_image_2022-12-10_17-11-33-349

Маџун „Тодор“ 0,5мл

Маџун 0,5л
Price

450.00 ден

Leave a Comment