Винарија Кувин

Македонскo винo
Price from:

350.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Винаријата Кувин е мала семејна винарија која има капацитет од 20,000 литри годишно, додека производството варира и се движи од 10,000 до 12,000 литри годишно.

Винаријата Кувин произведува барикни вина и пенливи вина на традиционален начин. Ивица ни ги раскажа почетоците на винаријата. Кувин е мала семејна винарија која е регистрирана 2015-та година, иако семејството се занимава со винарство од 2011-та година. За да остане верен на традицијата и историското наследство на регионот, винарија своето име го добива како кованица од село Кучково и вино.

Нарачки на: 076 285 598

Place Order

 КУВЕ РЕД

КУВИН КУВЕ ЦРВЕНО

Квалитетно, црвено, суво, вино купажирано од црвените сорти мерло, каберне совињон и вранец. На мирис потсетува на ситно зрнесто црвено овошје. Се одликува со елегантен вкус, свежина и полност. Се служи на температура од 16-18 0 C со дивеч и печено месо.
Price

350.00 ден

kaberne sovinog

КАБЕРНЕТ СОВИЊОН

Квалитетно, суво, црвено вино со изразена рубиново црвена боја со виолетови нијанси. Се одликува со одлична бистрина и силни мириси на сува слива, зрнесто овошје и темно чоколадо. Полно тело со висок екстракт и мек, кадифен завршеток. Се служи на температура од 16-18оC со дивеч, печено свинско и телешко месо.
Price

350.00 ден

 јунак

МАКЕДОНСКИ ЈУНАК (ВРАНЕЦ)

Квалитетно, црвено, суво вино. Се одликува со темна рубин, црвена боја. На мирис потсетува на зрела вишна и шумско овошје, со тонови на ванила кои оставаат дополнителен вкус на полност и топлина. Богато со алкохол и екстракти што го прави препознатливо.
Price

350.00 ден

mugra

МУГРА (СОВИЊОН БЛАН)

Виното е ароматично свежо и префинето со нежна жолто сламеста боја и зелена рефлекса, која дава прекрасна бистрина. Мирисот на ова вино е со арома на пролетни тревки, грашак, аспарагус и цветови комбинирани. При консумирање, во устата и грлото дава убаво избалансирана хармонија со продолжен вкус. Виото е јасно елегантно суво, но нежно слади. Се служи на температура од 8-10 0C во комбинација со морски плодови,риба и козјо сирење.
Price

350.00 ден

КУВИН КУВЕ БЕЛО

Квалитетно, бело, суво вино произведено со купажирање на белите сорти шардоне и смедеревка. Развиен и свеж, цветен мирис, изразени ароми на тропско овошје со хармонично хербален вкус. Се служи на температура од 8-10оС,во комбинација со морски плодови, риба и козјо сирење.
Price

350.00 ден

ЗЛАТНИК (ШАРДОНЕ)

Суво бело вино со регионално потекло. Виното е со нежна, жолто-зеленкаста боја, која дава прекрасна бистрина. Мирисот на ова вино е со арома на пролетни треви и цветови, комбинирани со цитрусови и јаболкови вкусови. При консумирање, во устата и грлото дава убаво избалансирана хармонија со продолжен вкус. Виното е суво, но нежно слади
Price

350.00 ден

ЛУНА (ТЕМЈАНИКА)

Суво бело вино со регионално потекло. Виното е со нежна, жолто-зеленкаста боја, која дава прекрасна бистрина. Мирисот на ова вино е со арома на пролетни треви и цветови, комбинирани со цитрусови и јаболкови вкусови. При консумирање, во устата и грлото дава убаво избалансирана хармонија со продолжен вкус. Виното е суво, но нежно слади
Price

350.00 ден

МАКЕДОНСКА УБАВИНА (СТАНУШИНА)

Станушина Розе-МАКЕДОСКА УБАВИНА е прекрасно суво вино со нежна светло-розева боја. Аромите се интензивни и богати. Се среќаваме со нијанси на дива јагода, пролетни цвеќиња и ароми со сок од дренка. Дефинирање се исто така ароми на свежо црвено овошје, особено јагода и малина. Вкусот е елегантен и долготраен, а финишот е свеж и пријатен. Поради богатиот овошен карактер може да се конзумира како аперитив во врели летни денови, а исто така и како десертно вино со овошни салати и сладолед.
Price

350.00 ден

МЕРЛОТ

БЕСКРАЈНА ПРИКАЗНА- Квалитетно, црвено суво, вино со географска ознака. Се одликува со жива, рубин, црвена боја. На мирис подсетува на рибизла и капина. На вкус кадифесто, меко, овошно, мазно. Се служи на температура од 16-18оC со дивеч, печено свинско и телешко месо.
Price

450.00 ден

 вранец

БАРИК (ВРАНЕЦ)

Квалитетно, суво, црвено вино со географска ознака. Се одликува со темна рубин, црвена боја. На мирис подсетува на зрела вишна и шумско овошје, со тонови на ванила кои оставаат дополнителен вкус на полност и топлина. Богато со алкохол и препознатливо по долгиот финиш. Одлежано во дабово буре 12 месеци. Се служи на температура од 16-18 0 C со дивеч, печено свинско и телешко месо.
Price

600.00 ден

 барик

МЕРЛОТ БАРИК

Квалитетно, суво вино со рубин црвена боја. Се одликува со силно изразени ароми на рибизла и капина, како и ароми на црна и црвена цреша. Меко и хармонично со долг завршеток. Одлежано во дабово буре 24 месеци. Се служи на температура од 16-18 о C со дивеч, печено свинско и телешко месо.
Price

1,200.00 ден

 СОВИЊОН

КАБЕРНЕТ СОВИЊОН

Барик. Квалитетно, суво, црвено вино со изразена рубиново црвена боја со виолетови нијанси. Се одликува со одлична бистрина и силни мириси на сува слива, зрнесто овошје и темно чоколадо. Полно тело со висок екстракт и мек, кадифен завршеток. Одлежано во дабово буре 24 месеци. Се служи на температура од 16-18оC со дивеч, печено свинско и телешко месо.
Price

1,200.00 ден

 мило

МИЛО БАРИК (ВРАНЕЦ)

Квалитетно, суво, црвено вино со географска ознака. Се одликува со темна рубин, црвена боја. На мирис подсетува на зрела вишна и шумско овошје, со тонови на ванила кои оставаат дополнителен вкус на полност и топлина. Богато со алкохол и препознатливо по долгиот финиш. Одлежано во дабово буре 24 месеци.
Price

1,200.00 ден

penlivo vino

ПЕНЛИВО ВИНО - БРУТ (СОВИЊОН БЛАН)

Оваа традиционална метода на пенливо вино нуди суптилни нишки од цитрус и зрело јаболко испреплетено со тонови на топло броше. Покажува ароматична зрелост по четириесет месеци стареење во шишиња. Виното има кремасто чувство на уста, со фини перзистентни меури и долготраен финиш. Совршен како аперитив или во комбинација со пушен лосос, школки, бело месо и меки сирења.
Price

1,500.00 ден

Leave a Comment