Винарија Ерос

Македонскo винo
Price from:

400.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

  • По потекло се од село Бохула, кое се наоѓа од десната страна на реката Бошава и на надморска височина од 900 метри.

Денеска за малата семејна винарија се грижи неговиот син Сашко, кој добива поддршка и помош од своите блиски пријатели и роднини, а винаријата „Ерос“ има дострел од 12.000 литри вино во текот на една година.

  • Еден дел од лозовите насади се во сопственост на фамилијата на Сашко и се органски, а другиот дел се изнајмени. Сите ги одгледуваат и преработуваат на ист начин. За Сашко најважно е да го зачуваат и подобрат биодиверзитетот. Тој вели дека не ги третираат плевелите, тие се во симбиоза со лозата, што придонесува за зголемен број на инсекти и микроорганизми во почвата, а богата почва е здрава почва, со тоа и здрав производ.

Денеска винаријата „Ерос“ е горда на својата палета која е составена од 10 вина и тоа Stellar темјаникаП'на месечина мускат отонел и Пилигрим совињон бел, која берба се одвива навечер. Овде се и „Талисман ЖилавкаШардоне суво и полуслаткоЕва Бела Станушина Розе Ева Станушина и Адама Црвена Станушина, како и Вранец со 16.5% алкохол. Начинот на производство е со минимални интервенции, а секое вино е со свој белег.

Нарачки на: 076 928 598

Place Order

viber_image_2022-12-10_23-05-52-293

Stellar Темјаника 0,75мл

Грозјето е берено навечер, соодветно изладено, мацерирано 24 часа. По пресувањето, чистиот сок е ферментиран во три различни профили. Финалниот бленд е нефилтрирано суво вино со нежни цветни ароми, свежо и мазно обликувано непце, со долг и пријатен вкус. Произведено во лимитирана серија од околу 2000 шишиња. Вообичаена е појава на талог. Виното содржи сулфити. Сертифициран органски насад.
Price

400.00 ден

viber_image_2022-12-10_23-05-52-138

Ева - Станушина

Веднаш по гмечењето, без мацерација, бистриот сок е ферментиран на контролирана температура од 17 C. Суво вино со дискретни овошни ароми, свежо и мазно обликувано непце и пријатен вкус на зелени овошја. Содржи 12% алкохол. Произведено во лимитирана серија од околу 800 шишиња. Вообичаена е појава на талог. Виното содржи сулфити.
Price

400.00 ден

viber_image_2022-12-10_23-05-52-415

Пилигрим - Совињон бел

- една од светски најраспространетите сорти, со сета своја специфичност за обработка. Внимателно ферментирано во два профила во контролирани услови. Добиените вина, едното со висок ароматен профил, другото со извонредна свежина создаваат совршен бленд од ова нежно вино. Зреено е во инокс садови . Суво вино со 14.1% алкохол, свежина која долго се чувствува во устата. Изразени нежни цитрусни ароми во хармонија со мазно тело и силната свежина. Нефилтрирано вино. Лимитиран
Price

400.00 ден

viber_image_2022-12-10_23-05-52-535

Розе Ева - Станушина

По 36 часовна мацерација, исцедениот сок е со заводливо розова боја. Ферментацијата е во траење од 13 дена на контролирана температура. Суво вино со 12% алкохол, со ароми на црвени шумски овошја, шумска јагода, малина. Се одликува со голема свежина и пријатен вкус. Лимитирано производство од околу 500 шишиња. Вообичаена е појава на талог. Содржи сулфити.
Price

400.00 ден

viber_image_2022-12-10_23-05-52-215

Талисман - Жилавка

Потценета сорта со огромен потенцијал. Насадот е во реонот Овчка река. Гмеченото грозје е мацерирано два дена. Траењето на ферментацијата е 18 дена, на контролирана температура од 16 С. Зреено е во инокс садови 3 месеци на фин талог. Суво вино со 14.1% алкохол и голема свежина која долго останува во устата. Ароми на јужни овошја типични за сортата. Нефилтрирано вино. Лимитирано производство од 1200 шишиња. Вообичаена е појава на талог. Содржи сулфити.
Price

450.00 ден

viber_image_2022-12-10_23-05-52-623

Шардоне

- берба 2019, добитник на златен медал на Balkan International wine competition 2020. Насадите се лоцирани во атарот на село Бохула, на планината Кожув, на 700м надморска висина. Ова создава идеални услови за касна берба, средина на Октомври. Вино зреено на фин талог 8 месеци во инокс садови. Полуслатко, со 16.8% алкохол и остаток од 22 грама на шеќер. Се одликува со изразени медени ароми, силно тело и долг вкус со цитрусен завршеток. Произведено во лимитирана серија од околу 300 Шишиња.
Price

600.00 ден

Leave a Comment