Винарија Максимијан

Македонскo винo
Price from:

350.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Оваа мала семејна винарија е резултат на долгата производствена традиција од три колена, а својата официјалност ја добива во 2019-та година кога до измените на законот за вино и можноста за регистрација на мали семејни винарии, ова винарија го добива својот официјален потпис.

  • Ивица вели дека располагаат со сопствени лозови насади од 1,5 хектар, кои се наоѓаат во чиста еколошка средина од левата страна на реклата Вардар, а на површината може да се најдат сорти какоРајнски ризлинг, бела Смедеревка, Вранец и Кабарне Франк од црвените сорти.
  • Се произведуваат шест видови вино и тоаВранец „Икон“ и Кабарне Франк „Максимилијан“ од црвените вина, додека пак од белите се произведува Темјаника „Нест“, Совињон Блан „Бела“, Шардоне „Пепелиште“ и Рајнски ризлинг „Ада“.
  • Сето вино се произведува со современа опрема од Италија, а за производство на вино се користи најквалитетно грозје, од кое се користи само сокот со цедење од гроздот во ферментатор или народска кажано „самоток“ од кој се исцедува само најквалитетната шира.


Place Order

viber_image_2022-12-07_09-32-28-331

Вранец Икон

Вранец Икон
Price

350.00 ден

viber_image_2022-12-07_09-34-36-934

Совињон Блан Бела 2021

Совињон Блан Бела 2021
Price

400.00 ден

viber_image_2022-12-07_09-42-04-291

Темјаника Нест

Темјаника Нест
Price

450.00 ден

viber_image_2022-12-07_09-36-47-294

Ризлинг Ада

Ризлинг Ада
Price

450.00 ден

viber_image_2022-12-07_09-41-15-368

Каберне франк

Каберне франк
Price

450.00 ден

viber_image_2022-12-07_09-38-49-046

Розе Малена

Розе Малена каберне франк
Price

450.00 ден

viber_image_2022-12-07_09-30-37-472

Шардоне барик 2021

Шардоне барик 2021
Price

800.00 ден

viber_image_2022-12-07_09-31-41-166

Вранец барик 2021

Вранец барик 2021
Price

800.00 ден

323434121_744667656777993_6063803689416843672_n

Вранец барик 2021 година

По цели 15 месеци зреен во нов американски даб на свет дојде Вранец барик 2021 година! Виното соодржи 14% алкохол, а бројот на шишиња е во ограничена количина од само 300! Виното има изразен овошен вкус, богат мирис на шумско овошје кое е пропратен со ванила.
Price

850.00 ден

Leave a Comment