Авантуристички парк Скопје

Adventure park Skopje, контакт 077 500 439. Покрај тоа, сите евентуални барања за соработка можат да се испратат и на [email protected].


Included in price:

  • Цените варираат во зависност од услугата

Not included in price:

  • Цените варираат во зависност од услугата

Не би се согласиле со луѓето кои велат дека во Скопје нема што да се прави во слободно време, а ни најмалку не би се согласиле дека скопјани не можат да бидат физички активни во нивниот град.

На ваквите табу теми му пркоси новиот „Адреналински парк“ кој е отворен за луѓето кои бараат место каде ќе може да го ослободат својот авантуристички дух, но и за луѓето кои бараат мирно и тивко место каде би можеле да го испијат своето кафе.

Месец март ни навестува нова пролетна и летна сезона. Период кога започнуваме да ги вадиме нашите спортски маички и шорцеви и да му се посветиме на сонцето кое секој ден се повеќе ни ѕирка.

Месец март е идеален и за кафе муабет со тимот на „Адреналинскиот парк во Скопје“.

Од паркот ни раскажуваат дека како идеја, ова е едно успешно надополнување на „Спортско Качувачкиот Стадион Карпош“, тениските игралишта и скејт делот. Притоа, кога се проектирал целиот спортско рекреативен центар, се следеле последните трендови во делот на outdoor активностите и авантурата, кои се практикуваат во западните и поразвиени држави.

Во првата половина од стартот на паркот, пазарот потврдил дека на Општина Карпош и на Град Скопје му недостасувала ваква атракција. Тие додаваат дека се горди на фактот затоа што паркот е почеток на едно ново авантуристичко доживување кое ќе понуди нешто ново на градот.

Паркот има 3 нивоа, поделени по комплицираност и тежина за поминување. Првото ниво е ниво за загревање и запознавање со авантурата. Ова ниво е и за најмладите, деца со возраст од 6 до 8 години. Секако, го корситат сите гости но е идеално за најмладите.

Потоа следува второ ниво, покомплицирана патека која бара фокус, некоја просечна физичка припрема и секако “стомак за адреналин“.

Третото ниво, кое е именувано како „Нинџа ниво“ е подобно за организирање соодветни натпревари за ваков тип на паркови. Ова е најтешкото и има 4 посебни компликации и бара физичка издржливост.

За крај, како забава за сите возрасти е поставен зип лајн, долг околу 60 метри, со просечна брзина на летање од 30km/h. Секое ниво е составено од 8 посебни елементи, кои бараат различен сет на вештини и способности за да се надминат. Во просек, се поминува за 1 час и притоа, авантурата согорува околу 650 калории.

Од организацијата на паркот велат дека интересот за организирање на еднодневни тил-билдин настани е голем, што е сосема очекувано затоа што паркот нуди одлична содржина за сите возрасти и е погоден за секоја физичка форма. Активностите кои ги нудат бараат тимски дух и соработка, но во исто се и колаборативни но и компетитивни активности за ривалски тимови.

Просторот околу паркот исто така нуди можности и за слободни активности и закуска, што секако е голем плус за компаниите. Покај тим билдинг, од таму велат дека полека стануваат омилено место за прослава на родендени, каде децата со неизмерна среќа и радост ја вкусуваат авантурата што паркот ја нуди.

Адреналинскиот парк во Карпош е прв и единствен таков парк во Скопје, кој донесе свежина и нови содржини, баш кога е најпотребно. Паркот е на 1000м2, отворен простор кој иако на 5 минути од центар, сепак делува доста изолирано и нуди прекрасна атмосфера и за опуштање и за адреналински дружби. Капацитетот е исто така предност, затоа што може да прими поглем број на гости во исто време.

Во паркот работат лиценцирани инструктори согласно Европските стандарди, поседуваат лиценци со ISO стандард број и се спремни секогаш да се погрижат за сите гости да го доживеат максимално исксутвото што го нуди адреналинскиот парк.

За комуникација со „Авантуристичкот Парк“ можете да се обратите на социјалните мрежи фејсбук, инстаграм, и тик-ток под називот „Adventure park Skopje“, а исто така можете да ги контактирате на 077 500 439. Покрај тоа, сите евентуални барања за соработка можат да се испратат на [email protected]

Leave a Comment