Винарија Пешков

Македонскo винo
Price from:

600.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Оваа винарија се наоѓа во Кавадарци и има капацитет од 10 000 литри годишно, а виното и маџунот го произведува исклучиво од сопствено грозје. Од 2023, виното на винарија Пешков е органски сертифицирано.

Лозовите насади се наоѓаат на надморска височина од 450 метри во селото Ресава и истите зафаќаат површина од околу 3 хектари, не се наводнуваат и имаат намален принос на грозје. Лозовите насади се одгледуваат на органски начин што значи дека на нив не се нанесуваат никакви вештачки ѓубрива и пестициди.

Денеска, винаријата ги негува локалните сорти грозје како: Темјаниката, Вранецот и Смедеревката. Производството на вино и одгледувањето на лозовите насади се сертифицирани од Про Церт.

Place Order

TEMJANIKA

Темјаника

За производство на виното „Темјаника“ семејството Пешкови грозјето го бераат во раните утрински часови темпертатурата е пониска, со цел да се зачуваат примарните ароми на грозјето. Ферментацијата се одвива во инокс цистерни со контролирана температура. После ферментацијата виното е зреено 3 месеци на сопствен талог. Alc 14%. Темјаниката е органски сертифицирана
Price

600.00 ден

Vranec

Вранец зреено во француско барикно буре

За Вранец пак, виното е добиено од вранец којшто има редуциран принос од 600 килограми на декар, со шеќерни единици од 26 брикса. Виното е зреено 12 месеци во француски барик буриња, и истото е нефилтрирано и не е бистрено. Alc 15.5%. Виното е органски сертифицирано.
Price

800.00 ден

Leave a Comment