Винарија Стојан и Синови

Македонскo винo
Price from:

550.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

  • Тимот на Кајак.мк разговараше со Ванчо кој заедно со својот брат Николче Шутароски ја основаат винаријата „Стојан и Синови“ во чест на нивниот татко Стојан. Винаријата добива печат во 2022 година, како официјално регистрирана мала семејна винарија.

Винаријата Стојан и Синови е резултат на семејната традиција која ја оддржува нивниот татко. Интересен е фактот за винаријата (сигурно би им било од значење на оние кои ќе купат вино) дека сите вина кои ги произведува винаријата се од нивни лозови насади, онаму каде што се наоѓа самата винарија.

  • Од почетокот на годината го прошириле своето производство. Имаат вранец, прокупец, ризлинг, темјаника и особено се горди на охридското куве.
Процесот на производство е во иноксни буриња, а годинава имаат 5000 шишиња, а продаваат и ракија која е комбинација со магарешки трн, жалфија и мајчина душица.

Контакт: +38976928598

Place Order

viber_image_2022-12-11_11-47-34-236

Вранец 0,75мл

Вранец 0,75мл
Price

550.00 ден

viber_image_2022-12-11_11-47-34-356

Охридско куве 0,75мл

Охридско куве 0,75мл
Price

550.00 ден

viber_image_2022-12-11_11-47-34-859

Темјаника 0,75мл

Темјаника 0,75мл
Price

550.00 ден

viber_image_2022-12-11_11-47-34-794

Барикно куве 0,75

Барикно куве 0,75мл
Price

600.00 ден

Leave a Comment