Винарија Илиев

Македонскo винo
Price from:

340.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Платформата „Кајак“ ви нуди можност да извршите нарачка на вината од винарија „Илиев“ која се наоѓа во срцето на тиквешкиот регион. Ова мала семејна бутик винарија поседува и обработува 17 хектари сопствени лозови насади од кои годишно произведува од 280-300 тони грозје. Од таа количина се селектираат 20 тони квалитетно грозје за производство на виното. Со труд, љубов, внимание и многу работа трудат да бидат во чекор со најновите трендови во производство на виното.

Производите од винаријата се дистрибуират низ цела Македонија по брза пошта, која ја плаќа купувачот. Пратката се испраќа од еден до два работни денови.

Place Order

viber_image_2022-05-09_14-23-06-947

Совињон Бланк 0,75

Суво бело вино од сортата Совињон Бланк со зеленкасто- жолтеникава нијанса. Има изразена богата арома на цитрусни тропски плодови и ноти на свежо искосена трева.
Price

340.00 ден

viber_image_2022-05-09_14-23-06-886

Темјаника 0,75

Суво бело вино од сортата Темјаника со златно – жолти нијанси, изразена мускатна арома, полно тело и богат екстракт на виното што му дава хармоничност и долготрајност.
Price

340.00 ден

viber_image_2022-05-09_14-23-07-005

Рајнски Ризлинг 0,75

Суво бело вино од сортата Рајнски Ризлинг се карактеризира со зеленкасто-жолтеникава боја и интензивни ароми. Ова ароматично вино нуди примарни овошни ароми на овошни плодови како нектаринa, кајсија, јаболко со мед и круша. Поради слаткоста и киселоста на Ризлингот, тој е совршен додаток на зачинетата храна.
Price

360.00 ден

viber_image_2022-05-09_14-23-06-789

Розе 0,75

Суво и овошно, ова розе вино од сортата Каберне Совињон заведува со својата нежност, елеганција и свежина и се карактеризира со изразена сортна арома на шумски плодови. Ова вино изобилува со нежни киселини и полно тело.
Price

360.00 ден

viber_image_2022-05-09_14-23-06-673

Каберне Совињон 0,75

Со полно тело и свежо, ова Каберне е зрело и експлозивно со ноти од малина, капина, цреша. Изобилува со танини кои го прават комплексно и структурно, а соодносот на алкохолот киселините и полниот екстракт на виното му дава хармоничен и избалансиран вкус. Финишот е импресивен, а текстурата е мазна.
Price

360.00 ден

Leave a Comment