Винарија Јостела

Македонскo винo
Price from:

530.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго (просечна цена на каргото 80-150 денари за цела пратка). Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Венера дипломира на Земјоделскиот факултет во Скопје и целиот свој живот го посветува на лозарството и овоштарството кое за неа е животна пасија, љубов и начин на живеење.

Работи како енолог околу 20 години. Низ кариерата имала ангажман во неколку познати винарии, за на крајот да заврши во своја сопствена винарија која на гевгеличани им е позната како „Јостела“.

Винаријата Јостела постои од 2005-та година, кога нејзиниот татко ја отвара како свое хоби, без да очекува дека еден ден таа ќе прерасне во фамилијарен бизнис. Со неговото пензионирање, конците ги презема неговата ќерка која заедно со нејзиниот син се грижат за работата на винаријата.

Јостела е препознатлива пред се по црвените вина и секако по розе од кабарне франк, кое е најпознато и најпродавано вино.

Инфо на: +38976928598

Place Order

Merlo

Мерло

Суво црвено вино од сортата мерло. Полнење 0.75 литри
Price

530.00 ден

Rose_front

Розе

Суво розе вино од сортата каберне франк. Полнење од 0.75 литри.
Price

530.00 ден

Zilavka_predno

Жилавка

Бело суво вино од сортата жилавка. Полнење од 0.75 литри.
Price

530.00 ден

Cabernet Sauvignon

Каберне совињон

Црвено суво вино од сортата каберне совињон. Полнење од 0.75 литри.
Price

530.00 ден

Nuit

Нуит

Суво розе вино од сортите каберне франк и мерло. Полнење од 0.75 литри.
Price

720.00 ден

viber_image_2024-02-08_17-06-24-113

Ѕуница

Суво бело вино од сортата жилавка, одлежано во дрвени буриња од багрем. Полнење 0.75 литри
Price

850.00 ден

viber_image_2024-02-08_17-06-23-323

Гаудиум

Суво црвено вино од сортите Каберне совињон, Каберне франк и Мерло, одлежано во дабови буриња 0.75
Price

1,400.00 ден

Leave a Comment