Винарија Клинчаров

Македонскo винo
Price from:

400.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Купете вино од малата семејна винарија „Клинчаров“, со која раководи Александар. Тој доаѓа од село Ресава во Тиквешкиот регион, кој регион се смета дека произведува најквалитетно грозје и вино. Александар вели дека уште во османлиското владеење, неговата фамилија важела за една од најголемите производители на грозје, што може да се види и по висината на данокот на шира која ја плаќале неговите предци на султанот.

Денеска, главен виновник за успехот на Александар е неговиот дедо Чандо кој го мотивирал неговиот внук да се заљуби во виновата лоза и производството на вино и ракија.

Неговата семејна винарија денеска располага со површина од 1,2 хектари лозов насад, со годишно производство од 17 до 20 тони на грозје. Во работата од најголема помош му се неговите две ќерки и сопругата Роска, како и нејзините родители  Александар вели дека се што посеале сами го обработуваат без дополнителна помош, исклучиво за време на гроздоберот кога е потреба дополнителна работна рака.

Инфо на: +38976928598

Place Order

129329152_162411622262909_121227787373190108_n

Станушина

Станушина
Price

400.00 ден

244052605_370805738090162_8558429915374419569_n

Вранец

Вранец
Price

400.00 ден

270945560_431043848733017_9061103788066765594_n

Темјаника Ултима

Темјаника Ултима
Price

450.00 ден

viber_image_2022-12-08_21-23-57-759

Moma Resavka

Moma Resavka
Price

450.00 ден

viber_image_2022-12-08_21-22-53-893

Kаберне совињон

Kаберне совињон
Price

550.00 ден

Leave a Comment