Винарија Сарика

Македонскo винo
Price from:

350.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Сарика е мала семејна винарија со капацитет до 5600 литри вино, а официјално е регистрирана во 2020-та година.

Сопственикот Гоце вели дека има софистицирана опрема која му ја олеснува работата, а со тоа се стреми малото производство да го зголемува до година во година. Најважно од се е да задржи производството на високо квалитетни вина.

Етикети кои се застапени во Сарика се Вранец, Прокупец, Пловдина, Мускат и Сарика бело (Жупјанка и Ркацители).

Најважно од се е фактот дека тој се уште користи грозје од сопствени лозови насади од прилепско виногорје. Вината се овошни со изрзита свежина и високи киселини поради големата надморска височина од околу 730 метри.

Повеќе инфо на: 076 928 598

Place Order

viber_image_2022-12-20_13-35-24-491

Вранец 0.75мл

Вранец 0.75
Price

350.00 ден

viber_image_2022-12-20_13-35-24-752

Мускат 0,75мл

Мускат 0,75мл
Price

350.00 ден

viber_image_2022-12-20_13-35-24-715

Сарика Бело 0.75мл

Сарика Бело
Price

460.00 ден

Leave a Comment