Винарија Цветановиќ

Македонскo винo
Price from:

300.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Винарија Цветановиќ е регистрирана во 2020-та година како семејна винарија „Cvetanovikj Winery“. Денеска произведува 4 сорти на вино: Вранец, Рајнски Ризлинг, Темјаника и Смедеревка. Горди на своите вина, Силвана вели дека нема да запрат со производството и иновативноста овде.

Виното го произведуваат од сопствени лозови насади кои се на површина од 2 хектари на надморска висина од 150-200 метри. Истите се наоѓаат во Криволак- Неготино, каде што е стационирана и самата винарија. Капацитетот на винаријата е 2500 лиетри, со можност за зголемување на 5000 лиетри.

Инфо на: +38976928598

Place Order

viber_image_2022-12-07_11-13-51-638

Рајнски ризлинг

Рајнски ризлинг количина 0.75мл произведена од сопствени лозови насади
Price

300.00 ден

viber_image_2022-12-07_11-13-51-281

Вранец

Вранец количина 0.75мл произведен од сопствени лозови насади
Price

300.00 ден

Leave a Comment