Подрум Параџик

Македонскo винo
Price from:

190.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Блаже раскажува за Кајак.мк дека приказната за „Подрум Параџик“ датира одамна кога виното се произведувало за свои потреби. Иницијативата да отпочнат со производство на пијалоци била на неговиот татко Иво, за кој Блаже вели дека е главниот виновник за развојот на приказната.

Следејќи го сонот на негиовиот татко, Блаже дипломирал како енолог и ја презел целата работа околу производство на виното и контрола на квалитетот. Што се однесува до производството, ангажирани се сите во семејсвото, почнувајќи од неговите родители, сопругата, а понекогаш и блиските роднини.

Place Order

viber_image_2022-05-09_20-50-33-415

Колник (Смедеревка)

Квалитетно суво бело вино од внимателно селектирани гроздови од сортата на грозје Смедеревка. Виното се карактеризира со зелено жолта боја со вкус на зелено јаболко освежително за секоја пригода.
Price

190.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-33-793

Темјаника

Квалитетно суво бело вино од сортата на грозје Темјаника. Виното се карактеризира со зелено-жолта боја, освежително со карактеристична арома на темјанушка, ружа, мандарина и бозел
Price

250.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-33-982

Шардоне

Квалитетно суво бело вино од сортата на грозје Шардоне. Виното се карактеризира со зелено жолта боја, освежително со хармоничен вкус и арома на ананас, банана и диња. Со полно тело и долг финиш.
Price

250.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-34-642

Маџун 350 ml

Маџун 350 ml
Price

300.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-34-176

Ракија Моклишка Ж'та

Ракија Моклишка Ж'та
Price

350.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-34-308

Вранец Гранд Голд 2019

Квалитетно суво нефилтрирано црвено вино од сортата грозје Вранец. Виното се карактеризира со интензивна боја и арома на презреано јагодесто овошје.
Price

400.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-34-443

Вињак „Моклиште“

Вињак „Моклиште“
Price

450.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-34-642

Маџун 720 ml

Маџун 720 ml
Price

450.00 ден

viber_image_2022-05-09_20-50-34-755

Каберне Совињон (касна берба)

Квалитетно суво нефилтрирано црвено вино зреено во дабово буре. Виното се карактеризира со интензивна боја и арома на шумско овошје, малина, капина и цреша.
Price

600.00 ден

Leave a Comment