Семејна винарија Бошков: синоним за квалитетно вино од Тиквешки регион

Македонскo винo
Price from:

250.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго (просечна цена на каргото 80-150 денари за цела пратка). Плаќањето на производите и доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

Тиквешкиот регион со своите плодни почви, поволна клима и квалитетно грозје, постојано ни дава насоки кон нови винарии и дестилерии, но понекогаш патот не носи и кон оние кои започнале со работа пред неколку години, а сега нижат многу успеси. Семејната винарија Бошков, на тимот на кајак.мк ни е добро позната од нивните почетоци. Нивната приказна со гордост и чест е дел од нашата платформа. Со сопствени лозови насади и традиција која се негува петта генерација, Горан најдобро знае да ни раскаже за производството на добро вино, маџун, ракија и мастика. Во последните години тие се фокусираа кон учество на вински натпревари, во кои со задоволство ги истакнаа своите сорти на вино, во одлични шишиња со прекрасен дизајн. "Минатата година нашата семејна винарија го имаше првото меѓународно претставување во Белград на Wine Vision by Open Balkan. Каде што нашиот Deep Dark Vranec Barrique се закити  со Сребрен Медал, додека Темјаниката со Бронза." - ни раскажа Горан, со чаша вино и прекрасни фотографии.


Place Order

viber_image_2024-02-11_17-45-54-268

Смедеревка

Price

250.00 ден

viber_image_2024-02-11_17-45-42-008

Р'кацители

Price

300.00 ден

viber_image_2024-02-11_17-45-46-679

Алексија Куве розе

Price

350.00 ден

viber_image_2024-02-11_17-45-50-495

Вранец

Price

350.00 ден

viber_image_2024-02-11_17-45-36-462

Темјаника

Price

400.00 ден

viber_image_2024-02-11_17-45-33-876

Вранец Deep Dark Barique

Price

700.00 ден

Leave a Comment