Додадено на 06.03.2021 19:08

Подгответе ги куферите за патување бидејќи во базата на Кајак.мк додадовме едно доста добро и уникатно сместување кое се наоѓа на 1000 метри надморска височина, а поточно во селото Модрич.

Повеќе

Додадено на 05.03.2021 14:55

Како што и претодно ве информиравме, тимот на Кајак.мк месец март ќе го посвети на жените во Македонија кои прават мали работи со огрмно значење во развојот на домашниот туризам.

Повеќе

Додадено на 05.03.2021 14:14

На југот на Македонија, летото доаѓа многу побрзо. Повеќето дрвца се расцветени, а преку ден може да се забележат локалци како уживаат по кратки ракави.

Повеќе

Додадено на 04.03.2021 13:28

Кога сме кај туристичките приказни од луѓето кои прават мали нешта со огромно значење во развојот на туризмот, тимот на Кајак.мк се одлучи месец Март да го посвети на жените хероини кои творат во Македонија.

Повеќе

Додадено на 03.03.2021 17:34

Пролета не е пролет ако не го посетите Охрид. Март е месецот кога се најавува новата сезона и кога сонцето се повеќе привлекува туристи во градот.

Повеќе

Додадено на 02.03.2021 20:17

Во селото Јанче, со векови наназад, традиционалните македонски куќи се реновираат од страна на локалното население, користејќи локални камења, дрва и еспертиза од локалните стари чувари на тајната за шармот на куќата.

Повеќе

Додадено на 02.03.2021 13:55

Пролетта ни тропа на врата, југот на Македонија веќе е прилично зелен, а желбата да се скокне во вода се повеќе расте. Март е месец на двоумење! Дали утре ќе падне нов снег или ќе блесне јако сонце. Но како и да е, Македонија започна да се буди од зимскиот сон.

Повеќе

Додадено на 01.03.2021 12:18

Време е да почнеме да размислуваме околу пролетните патувања. Многу наскоро ќе се пробуди животионскиот свет во Македонија, а со тоа се пробудува и нашата желба за активно патување.

Повеќе

Додадено на 01.03.2021 19:08

Има патници кои бараат начин како да одморат глава од луѓе. Таквите барања тимот на Кајак.мк ги разбира бидејќи знаеме колку е важно патувањето во намалувањето на стресот и колку секој чека да отпатува некаде за да го искористи своето слободно време.

Повеќе

Додадено на 28.02.2021 21:44

Доаѓа пролет, а со тоа и потребата да се размислува на прашањето каде ќе можеме да се разладуваме во текот на сезоната. Тимот на Кајак.мк веќе го покренуваат ова прашање и започнуваат со подготовка на новата топла авантуристичка сезона.

Повеќе

Додадено на 26.02.2021 13:50

Мистериозниот заштитен природен резервоар никогаш не бил толку интересен за истражување како што е денес. Затворените граници не натераа да се фокусираме да го истражуваме тоа што го имаме дома.

Повеќе

Додадено на 26.02.2021 17:33

На почетокот на месец март се најаува дожт, па оттука нашиот тим сака да ви престави една феноменална традиционална дрвена куќичка која е може да ви биде одличен избор за да побегнете од загадениот воздух.

Повеќе

Додадено на 25.02.2021 12:28

Полека но сигурно ставаме крај на најстудениот месец од годината. Доаѓа рана пролет, доѓа месец на многу прашања за тоа дали надвор ќе вее нов снег или пак ќе има јако сонце.

Повеќе

Додадено на 25.02.2021 19:10

Талкајќи и копајќи по интернетот, случајно налетавме на една прекрасна вила која се наоѓа на Горна Белица.

Повеќе

Додадено на 23.02.2021 18:39

Како за крај на работниот ден, тимот на Кајак.мк ви споделува неколку фотографии направени во нашата мала Швајцарија, односно на Беровското езеро.

Повеќе

Додадено на 23.02.2021 11:17

Крај на месец февруари. На југот на Македонија првите сигнали на пролетта, на северот се уште длабока зима.

Повеќе

Додадено на 23.02.2021 17:49

Многумина од нашите патници бараат сместување кое нема да биде цела вила или објект. Тие бараат нешто помало и комфортно.

Повеќе

Додадено на 17.02.2021 17:47

За сите заинтересирани идни жители на комплексот Маврово2 резиденс на располагање стои продажен тим на компанијата кој на телефонскиот број 070 360 103.

Повеќе

Додадено на 17.02.2021 12:10

Дека успешни приказни се раѓаат и во време на пандемија говори приказната на Александра, која неодамна се одлучува да отвори свој дуќан во Старата Скопска Чаршија во кој ќе израборува и продава филигрански накит.

Повеќе

Додадено на 17.02.2021 16:34

За оние кои не се баш љубители на снежните спортови, а и не се баш фанови на планината, тимот на Кајак.мк ви дава до знање дека во Македонија, недалеку од Кичево има приватен ранч на кој ќе може да престојувате.

Повеќе