Битолски регион

Вила Музеј: Крклино

Вила Музеј: Крклино

Битолски регион Цена од:

1,800.00 ден

Авто и етно музејот Филип во Крклино е оддалечен на само 7.5 км од центарот Битола.

Вклучено во цена:

 • Цело сместување од 1800 денари за 1 лице (+ 300 денари за секое друго лице)
 • Интернет
 • Кабловска
 • Клима
 • Телевизор
 • Фрижидер
 • Греење
 • Паркинг
 • Тераса
 • Дозволено за миленици

Не е вклучено во цена:

 • Транспорт до вилата
 • Храна

Препорака за денеска од тимот на Кајак.мк е античкиот музеј „Филип“ кој содржи голема колекција на антички автомобили, вклучително: Simca Ariane from 1953, Opel Olympia, Ford Taunus, Pezo404, Plymouth Valiant, Moskvich, Opel Olympia, Volkswagen Buba, Citroen. 24 мотори стари шест децении во одлична состојба како што се BMW, DKW, NSU, MAKS итн. Авто и етно музејот Филип во Крклино е оддалечен на само 7.5 км од центарот Битола.

Во овој музеј освен автомобилите се наоѓа и антикварцница и преурдени соби во стилот на старите турски, еврејски, македонски одаи. Во склоп на музејот се наоѓаат и соби во кои може да престојувате, а кои соби се уредени во стар етно македонски стил. 

Етно апартманот во кој може да се смести едно семејство има и балкон, дневен престој со софа, телевизор, WC со туш, кујна со микробранова и фрижидер, беслпатен WiFi и паркинг.

Освен сместувањето, можете да дегустирате и традиционална македонска храна, домашно вино и ракија. Во околината на село Крклино, може да се организираат најразлични активности вклучувајќи и велосипедизам.

Повеќе информаци може да добиете на телефон: 047 286 666


Остави Коментар