Мариово и мариовски регион

Етно куќа „Благибог“

Етно куќа „Благибог“

Мариово и мариовски регион Цена од:

600.00 ден

Разговарај на Viber

Етно куќа „Благибог“ се наоѓа во село Дуње Прилепско на 29 км од Прилеп.

Вклучено во цена:

  • Поранешна цена за едно лице од ноќ
  • Во моментот поради COVID-19 вилата не се изнајмува

Не е вклучено во цена:

  • Транспорт до вилата

Етно куќа „Благибог“ се наоѓа во село Дуње Прилепско на 29 км од Прилеп.

Располага со соби со брачни кревети. Една од собите е со 2 брачни кревети.

Куќата е во автентичен етно стил задржан од пред 1 век. Се користи заедничко ВЦ. Чистотата е на највисоко ниво. 

Располага со комплетно опремена кујна. Има приватен паркинг.

Капацитетот на вилата е за 8 лица.

Во околината може да се посетат кањонот Чебрен, стари цркви и манастири, автентични стари чешми итн.

Check in: 14.00-18.00
Check out do 10.00 - 12.00 ч.

Пешкири се менуваат 2-3 пати неделно, постелнина 1-2 пати неделно (ако се исти гости) нормално за нови гости нови постелнини.

Телефон за контакт: 071 854 868

Информација: Во моментот нема да се издава куќата и понатамошното изнајмување може и да биде само за групи или друг вид на наем.

Остави Коментар

Коментари

  • Ivan

    26.04.2022 13:33

    Прво многу е далеку во пустелија патиштата катастрофа луѓе нема. Второ во куката одвоени спални на еден спрат одвоено веце и туширање на друг спрат без загревање ,и одвоена кујна на друг спрат и трпезарија усто одвоена поврзување никакво. Куќата ја изнајмивме цела и очекувавме да нема никој но цело време газдата на куќата беше тука и не пратеше во секој чекор,од внесување на куферите до внесување на храна подготовка на храна буквално до колку дрва сме потрошиле. Многу непријатно.Во куката има камин но кој се пали исклучиво од газдата во негово присуство со што помалце дрва.И покрај тоа што имавме дадено капар за престојот ни се вршеше притисок уште од доагање да се плати целата сума на пари така било принципот.Топла вода во четири дена начекав еднаш и не за цело туширање, така да 6 возрасни и две деца можеа да се избањаат за 4 дена по двајца максимум на ден во кој вториот се бања пола со ладна.Инаку има сончев колектор а времето беше 20 и кусур степени секој ден зашто немаше топла вода тоа знае само газдата. Не ја препорачувам вилата за престој освен ако не ви смета физички видео надзор за време на цел престој.

Разгледајте повеќе сместувања