Винарија Иванов

Македонскo винo
Price from:

300.00 ден

Chat on Viber Call on Phone

Производите се дистрибуираат низ цела Македонија по брза пошта или карго. Плаќањето на доставата е при подигање на пратката. При нарачка пишете ја точната адреса на која сакате да ви пристигне пратката. Улица, град, населба (ако има) и точен телефонски број.

  • Иванов е мала семејна винарија која произведува вино од сопствени лозови насади. Регистрирана е од 2019-та година, но историјата е од пред 80 години кога дедото на Орданче засадил лозови насади. Денеска производството на вино му претставува семејна традиција, а од целата фамилија тој е првиот кој отпочнал професионално да се занимава со лозарство и винарство.

Орданче додава дека горди се на нивната Темјаника, Куве Бело, Куве Црвено, Мерло, а особено на нивното македонско девојќе „Станушината“ која е автохтона сорта на грозје и која ја има само во Тиквешијата.

Нарачки на тел: 076 928 598

Place Order

viber_image_2022-12-11_19-29-08-421

Станушина 0,75мл

Нашето македонско девојче е со нежна розе боја, дискретни ароми на црвени бобинки и со лесно тело и пријатен вкус.
Price

300.00 ден

viber_image_2022-12-11_19-29-39-105

Куве Бело 0,75мл

Купажа од сортите Смедеревка, Малвазија и Темјаника која има мускатно- цитрусни ароми и полн, освежителен вкус. Складно со риба, пилешко и лесно печено свинско месо.
Price

300.00 ден

viber_image_2022-12-11_19-30-28-570

Куве Црвено 0,75мл

Стилски уникатно вино. Купажа од нескротливиот Вранец со белата Малвазија која има улога да го омекне и разигра. Од динстано телешко, јагнешко печење, дивеч или мешани сирења, имај при рака две-три шишиња.
Price

300.00 ден

viber_image_2022-12-11_19-30-05-640

Темјаника 0,75мл

Изразени ароми на бозел и циртус, со лесен и освежителен вкус. Одлично како аператив со зелена салата, риба и пилешко.
Price

330.00 ден

Leave a Comment