НОВО

Кулинарско патување низ Македонија

Вкусовите на Македонија: 4-дневна гастрономска авантура. Турата може да се резервира само за поголеми групи. Испратете ни барање за резервација и ќе добиете конкретна персонализирана понуда.


Вклучено во цена:

  • Практични кулинарски работилници со локални готвачи
  • Сите потребни состојки и материјали за подготовка на јадењата
  • Посета на локални пазари, етно куќи и винарија
  • Дегустации на јадења и вина подготвени од вас и локалните експерти
  • Водич/лиценциран локален водич за секој ден
  • Културни и туристички активности (разгледување на Скопје, Охрид, Битола, Мариово и Тиквеш)
  • Патување со удобен превоз помеѓу градовите
  • Трансфер
  • Хотелско сместување

Не е вклучено во цена:

  • Лични трошоци
  • Дополнителни активности

Доживејте ја Македонија преку нејзините вкусови! Оваа 4-дневна гастрономска тура ве води низ традиционалната кујна, локалните пазари и винариите, каде што ќе учите, вкусите и ќе готвите со искусни локални готвачи. Од магичните улици на Скопје, преку мирните брегови на Охридското Езеро, до селските куќи во Мариово и винариите во Тиквеш, секој ден е ново откритие и авантура за вашите сетила.


Ден 1: Скопје – Добредојде и традиционални македонски вкусови

  • Утро: Пристигнување во Скопје и сместување во локален хотел.

  • До пладне: Посета на Старата чаршија, разгледување на пазари, зачини и локални производи.

  • Попладне: Кулинарска работилница – подготовка на тавче гравче, ајвар и традиционални салати.

  • Вечер: Вечера со јадењата што сами ги подготвивте.

Ден 2: Охрид – Кулинарско искуство покрај езерото

  • Утро: Патување кон Охрид (3-4 часа), со можни постојки на патот за разгледување.

  • До пладне: Разгледување на Стариот град на Охрид и Охридското Езеро.

  • Попладне: Практична кулинарска работилница во локален гостински дом – подготовка на рибни јадења, комати (сирење во тесто) и баклава.

  • Вечер: Вечера покрај езерото со вашите кулинарски творби.

Ден 3: Битола и Мариово – Селски вкусови

  • Утро: Патување кон Битола, разгледување на Хераклеа Линкестис и локалниот пазар.

  • Попладне: Посета на етно куќа во Мариово за кулинарска работилница – подготовка на мешани месни јадења, домашен леб и локални сирења.

  • Вечер: Вечера и приказни за кулинарските традиции на Мариово.

Ден 4: Винарска област – Кулинарски уживања и вино

  • Утро: Посета на винарнија за турнеја и дегустација.

  • Попладне: Кулинарска работилница – подготовка на јадења кои се комбинираат со вино, локални салати, печено месо и десерти.

  • Вечер: Дегустација на вина и завршна вечера. Враќање во Скопје или продолжување на патувањето.



ЛОКАЦИЈА

*Точната локација ќе ја добиете откако ќе извршите резервација. Локалцијата ви ја праќаме откако ќе потврдите резервација бидејќи се соочуваме да пристигнуваат многу гости во сместувањето кои немаат резервирано, а тоа го нарушува мирот на гостите кои се во моментот во сместувањето.

Остави Коментар