Тим билдинг во Охрид

Panteleon GS преку својот тим-билдинг донираше нови 1000 дрвца

Panteleon GS преку својот тим-билдинг донираше нови 1000 дрвца

Panteleon GS преку својот тим-билдинг донираше нови 1000 дрвца

Тим билдинг во Охрид

Тим билдинг со многу енергија, авантура и поддршка на локалната економија

Локалната мештанка Јорданка која цели 40 години е дел во кујната на „Виа Игнатиа“ во Вевчани имаше чест да им оддржи лекција во готвење на младите вработени од компанијата „Panteleon GS“, кои својот тим билдинг го започнаа со истражување на Вевчани и дегустирање на вкусната локална храна. Ваквите моменти преку кои им овозможуваме на локалните херои да го покажат своето знаење за нас е битен фактор во зачувувањето и промоцијата на она кое ние умееме да го наречеме „Традиција“.

Вевчанските извори и „Виа Игнатиа“ ни беа само попатни дестинации во тим-билдинг агендата која траеше цели три дена, а преку која агенда компанијата „Panteleon GS“ даде дирекна поддршка на локалната економија и им даде дирекната поддршка на локалците кои својот живот го посветиле на туризмот.

Првиот ден го заокруживме со забава на брод на Охридско езеро, за кој настан сметаме дека и доликува на дестинација која е дирекна мета на светскиот туризам и која треба да докаже дека Охрид има што да понуди во секое време.

Вториот ден исто така, имавме можност да уживаме и да „плажираме“ со нашиот познат Ѓоко Танески, човекот за кој секогаш велиме дека е добар избор за сите генерации и на кој му симнуваме капа за сето она коешто го има досега создадено.

Кога сме кај забавниот дел од програмата, јаготката на шлагот беше латино забавата на која имавме можност да ги научиме основните чекори од Кате, жената која го има посветено својот живот во чекорењето по латино нотите.

Што се однесува од истроискиот аспект во програмата, истражувањето на градот Охрид и прошетката низ манастирскиот комплекс на Свети Наум се неизбежи моменти за сите компании, а свежата риба со чаша македонско вино на сплав на изворите во националниот парк „Галичица“ отвораат простор за добар лаф-муабет за сите предизвици и се она што ја очекува компанијата во иднина.

Три дена исполнети со авантура, другарување и секако многу насмевки. Тимот на Кајак.мк се радува што компанија како „Panteleon GS“ од денеска е дел од нашето еко- семејство, а која компанија преку својот тим-билдинг донираше 1000 дрвца за пошумување за време на есенската сеидба.

Leave a Comment