Ресторан Чифлик: Белица

Каде во Македонски Брод? Разговарај на Viber Јави се на телефон

Ресторан Чифлик: Белица Контакт: 071 266 448

Бидејќи станува збор за рибен ресторан пастрмката и крапот завземаат прво место во менито кое исто така нуди и богат избор на скара, традиционално подготвени јадења (пити, редени петулици, бакрданик и сл.), готвени јадења од месо (домашно свинско, јагнешко и ДИВЕЧ). 

Поголемиот дел од јадењата се подготвени од домашни намирници, кои дел од нив се органски.

Најавтентично традиционално јадење го издвојуваме 'месото од каче'. Се користи тазе свинско месо кое е отстоено во саламура од крупна морска сол и свинска маст. Пржено со или без кромид и сува пиперка. 

Ова е уникатен рецепт бидејќи ресторанот е еден од ретките кои го подготвуваат на ваков начин и каде што може да се проба овој традиционален рецепт.

Контакт: 071 266 448

Остави Коментар

Коментари

  • Donevska Bisera

    07.05.2023 14:49

    Poloso prigotvena hrana ne sum sretnala vo zivotot a sekoj vikend posetuvam vakvi restorani po Makedonija,mizerija