Водопади на Камењане

Popova Shapka Price from:

1.00 ден

Предлог викенд дестинација: Водопади на Камењане Фотографиите се преземени од: goonerskmk на инстаграм


Included in price:

  • Доколку сте група и сакате организирана посета на водопадите, контактирајте не на [email protected]

Not included in price:

  • Сопствена програма

Дел од нашите патувачи сигурно веќе ги имаат посетено прекрасните Камењански Водопади, а за оние кои за првпат се среќаваат со овој поим, денеска е денот „Д“ кога треба да ви откриеме некоја информација повеќе.

 

 

Ајде да започнеме од тргнувањето.

До водопадите може да пристигнете по следната рута: Пред се треба да возите до истоименото село Камењане, кое се наоѓа во Полошката Котлина, од десната страна на автопатот Гостивар- Тетово или пак, на околу 7 километри од Тетово.

Причината поради која секој би се заљубил во Камењане, е само една, а тоа е Шар Планина. Планина која никого не остава рамнодушен.


Кога ќе пристигнете во селото, продолжувате по коритото на реката каде имате асфалтен пат, се до селото Јеловјане каде имате информативни табли и маркици кои водат низ буковата шума.
 Овде ќе наидете на 8 водопади кои секој блика со своја убавина. Непосредно пред првиот водопад имате стара воденица каде мештаните на селото го мелеле житото, а веднаш потоа ќе наидете на скалила поставени се со цел да се олесни движењето низ реката. По течението на реката ќе наидете на многу дрвени мостови, прекрасни глетки, прекрасни скриени местенца каде ќе сакате да останете цел ден.

За оние кои не се доволно кондиционо подготвени не треба да водат грижа бидејќи до водопадите имате прецизно обележана патека, урбанизирано со скали и мостови кои ќе ви помогнат во рок од 2 часа да ги видите сите 8 водопади.

Фотографиите се преземени од: goonerskmk на инстаграм

Leave a Comment