Horse Riding Bozovce: Јавање коњи на Шар Планина

Регион на Попова Шапка Цена од:

1,500.00 ден

Разговарај на Viber Јави се на телефон

Контакт за резервација: 071 464 744

Вклучено во цена:

  • Цените варираат во зависност од бројот на лица и тура

Не е вклучено во цена:

  • Транспорт до почетна локација

Денеска, сакаме да ве запознаеме со Дурсим Рушани од Село Бозовце, кој за нас е уште еден од луѓето кои праваат мали нешта од огромно значење во развојот на туризмот.

Дурсим е водич и организатор на коњичкиот клуб „Бозовца“ кој веќе подолго време организира тури низ дивината на Шара, а преку кои тури можете да ги погледнете сите природни убавини на големата планина, како и да вкусите традиционална локална храна.

Дурсим вели дека клубот располага до 15 до 20 коњи. Во сезоната се организират три тури низ Шара, кои некои се пократки, а некои се подолги тури.

Една од дестинациите кои се посетуваат за време на турите со коњи е Лешница или како што многумина ја нарекуваат, оазата или срцето на Шар планина. Оваа дестинација до пред пандемијата беше позната за малкумина, но денеска може да се сретне поголем број на активни туристи кои ја посетуваат. Сместена е длабоково пазувите на планинскиот масив и е преполна со бујни ичисти планински реки, бучни водопади, стрмни падини и густа шума.

Остави Коментар