Нуркање на археолошки локалитет „Музеј на вода“

Oхридски регион Разговарај на Viber Јави се на телефон

Нуркање во Охридско езеро

Вклучено во цена:

  • Обука/Вовед во нуркање
  • Подводни фотографии
  • Сертификат/Диплома од Амфора (Try Scuba)

Не е вклучено во цена:

  • Транспорт до сместувањето

ПРОГРАМА ЗА ПОЧЕТНИЦИ

- TRY SCUBA DIVING е програма наменета за почетници и претставува брз и лесен вовед од 15 минути во основите на нуркањето. Нуркањето се одвива на длабочина од 5-8 метри кај Музејот на вода, Градиште - Охрид. Кандидатите се во постојано присуство на професионални инструктори кои се грижат за нивната удобност и безбедност. Нуркачката авантура е збогатена со подводни фотографии и видео материјал кои им се даваат на кандидатите заедно со нуркачки сертификат/диплома од АМФОРА. По завршување на нуркањето кандидатите се стекнуваат со Try Scuba диплома.

Цена : 45 EUR по кандидат.


- ARCHAEOLOGICAL TRY DIVING е програма наменета за почетници со која на брз и лесен начин ќе се запознаете со основите на нуркањето кое се одвива на подводниот археолошки локалитет кај Музејот на Вода. Локацијата е исполнета со интересни артефакти од праисторијата во форма на кремени ножиња, остатоци од керамика, рибни алати, камени секири со старост од околу 6000 години. Кандидатите се во постојано присуство на професионални инструктори кои се грижат за нивната удобност и безбедност. Нуркачката авантура е збогатена со подводни фотографии и видео материјал кои им се даваат на кандидатите заедно со нуркачки сертификат/диплома од АМФОРА.

Цена : 55 EUR по кандидат. (најпродавана тура)

 

УСЛОВИ :

1. РЕЗЕРВАЦИИ

· Резервациите се прават минимум еден ден пред извршување на турата со цел да се формира распоред, во ретки случаи може и во истиот ден но предноста останува кај постоечките резервации.

· Амфора го задржува правото да го менува распоредот за активности ако е во најдобар интерес на клиентот или ако е принуден да го стори тоа заради временските услови. Доколку има било какви промени ќе бидете информирани во најкус можен рок.

2. ПРОМЕНА НА РЕЗЕРВАЦИЈА

· Знаеме дека работите се случуваат и плановите се менуваат. Сè додека не контактирате еден ден претходно, активностите ќе бидат презакажани бесплатно, во зависност од временските услови и достапноста.

3. ОТКАЖАНА РЕЗЕРВАЦИЈА / NO-SHOW / ДОЦНЕЊЕ / НЕКОМПЛЕТНА ТУРА

· Во случај на откажување резервација на истиот ден кога започнува активноста или отсуство на кандидатите на турата, депозитот е неповратен и не може да се пренесува на друго лице.

· Турата започнува од моментот кога со клиентот ќе започне спремањето. Доколку клиентот во текот на турата одлучи дека не сака да продолжи до крај, износот за плаќање е неповратен.

· Доцно пристигнување - Понекогаш се случуваат непредвидливи работи, но имајте во предвид дека нашите активности се одвиваат според распоред затоа максимално можеме да толерираме 15 минути. Во случај кандидатот да пристигне доцна и турata веќе започнаla ќе се обидеме да го презакажеме терминот, депозитот е неповратен и незаменлив.

4. УСЛОВИ ЗА КЛИЕНТИ :

· Минимална возраст 10 години.

· Да се избегнува консумирање алкохол пред нуркање.

· Клиентот да е во добра психо-физичка состојба

· Да се избегнува елевација над 2500 н.м и летање со авион 18-24 часа после нуркање.

· Доколку кандидатот има историја на хронично заболување или потешка операција на витален орган агентот да се консултира со претставник од нуркачкиот центар.


Контакт за резервација: 071 359 810

Остави Коментар