Етно ресторан Куклица

Каде во Кратово? Chat on Viber Call on Phone

Станува збор за етно ресторанот „Куклица“ којшто се наоѓа во прекрасното село Куклица, а кое селце пак, има доста уникатна приказна и заслужува да го посетите.

Станува збор за етно ресторанот „Куклица“ којшто се наоѓа во прекрасното село Куклица, а кое селце пак, има доста уникатна приказна и заслужува да го посетите.

Овој национален ресторан нуди разни локални специјалитети, а дел од нив кои ние ви ги препорачуваме да ги вкусите се: Кукличка плескавица, куклички колбас, кукличка тава, вртена баница, мантии и качамак со сланина, а превкусно е и домашното лепче до ржано брашно кое се пече во фурна.

Ресторанот се наоѓа на 8 километри од градот Кратово, во прекрасна природа и во близина на Крива Река.

Идеалната клима им овозможува на домаќините да произведуваат домашни краставици, домати, тикви, пиперки, марула, компир од кои подготвуваат разни салати за своите гости.

Контакт: +38970579810

Leave a Comment

View More Gastronomies