Контакт за резервации: 078 310 414
Денеска имаме
уште една приказна, која овојпат своето место го добива во категоријата „Гастрономија“
а која дестинација можете да ја посетите и да дегуситрате разновидна храна.
Ние разговаравме
со Филип, млад член на ресторанот „Старо Бачило“. Филип вели дека нивната слатка
семејна приказна започнала да живее на 17.07.2021 година, а името го добива од
бачилото кое се наоѓа во склоп на ресторанот, а каде се одгледуваат овци и се
произведува вкусно овчо сирење.
Тој додава дека неговото
семејство гради 25 годишна традиција во соодност со сточарството, а тоа ги поттикнува
да отпочнат со нов ресторан кој ќе нуди нешто што го нема во Берово и
Малешевијата.
Покрај бачилото,
уникатен е амбиентот и ентериерот на локалот кој на гостите им дава мир и ги
враќа назад во минатото како што било некогаш во Берово и Малешевијата. Од
друга страна пак, храната која се служи овде е секогаш свежа и домашна, вели
Филип.
За гастрономите
кои го додаваат „Старо Бачило“ на нивната листа на посети, Кајак ги советува да
ги вкусаат „Клисите во бакарна тава“, повеќето разни видови компир и секако
сирењето.
Филип вели дека
гостите кои го посетуваат локалот, секогаш си заминуваат со полн стомак и насмевки,
а позитивните коментари нив ги прават среќни.
ЛОКАЦИЈА
Коментари
-
манчевски александар
30.09.2023 10:08
Филип незнае кај тера,од храната едино нешто што е во ред е сирењето,остатокот бљуботина, топлите мезиња премрсни приготвени во фритеза,течеше зејтин… нов келнер,млад,неискусен пуштен веднаш на работа,без знаење знаење на менито,а во менито ништо не е појаснето…