Лов на тартуфи во Македонија

Скопски регион Цена од:

1,500.00 ден

Разговарај на Viber Јави се на телефон

Одиме во лов на тартуфи. Со дресирани и питоми кученца-трагачи, искусни ловци на тартуфи и подготвени вкуски специјалитети од тартуфи. Време е да почнеме да размислуваме за еднодневни прошетки во природа со нашето друштво, колеги, семејство. Зарем не?

Вклучено во цена:

 • Цената по лице е 1500 денари
 • За реализација потребно е да се пријави веќе составена група
 • Целодневна тура организирана со локални ловци и кучиња
 • Обука за лов на тартуфи
 • Дегустација на производи до тартуф
 • Пронајдените плодови се задржуваат
 • Фотографирање

Не е вклучено во цена:

 • Транспорт до локацијата

Македонија е богата со тартуфи. Затоа започнува со лов на тартуфи со искусни ловци, дресирани кученца, многу прошетка во природа, запознавање со локалната природа и секако дегустација на разни специјалитети од тартуфи.

За реализација на целодневната тура потребно е групата да биде од минимум 10 лица. Доколку групата е помала се пресметува милималната сума за 10 лица. 

Програмата во кратки црти:

 • Пристигнување на групата на договорена локација со сопствени возила, одбраните терени се достапни за сите возила
 • Запознавање со локалците кои ги организираат турите. Воведно запознавање со придобивките на тартуфот, како да биде препознаен, запознавање со кученцата ловци
 • Започнување на турата: Лов на тартуфи. Турите се реализираат низ прекрасни предели, каде групата ќе пешачи, ужива во природата, ќе се запознае со околината и секако ќе направи добри фотографии.
 • По реализација на турата следува дегустација на разни специјалитети од тартуфи во природа. Специјалитети како:
  Ракија со тартуф, ликер со тартуф, чај со тартуф, греено вино со тартуф.
  Вкусување на специјалитети со тартуф како: Тортиљи со тартуф, чист тартуф, слатко од тартуф и мед, тестенини со тартуфи.
  (Производите се медицински испитани)
 • По завршувањето на дегустацијата, групата може да купи производи за дома.
 • Крај на турата.

Испратете барање на [email protected] или на вибер на +38976928598

Остави Коментар