Oхридски регион

Еднодневна тура околу Охридско езеро со „Фолксваген буба“

Еднодневна тура околу Охридско езеро со „Фолксваген буба“

Oхридски регион Цена од:

1.00 ден

Тура околу цело охридско езеро, со влез во Албанија. Финалната цена се дефинира според барањата на клиентите, за повеќе информации и термин јавете ни на 076 791 157

Вклучено во цена:

 • Финалната цена ќе биде дефинирана според барањата на корисниците
 • Професионална поддршка
 • Одличен оплдтајмер
 • Безбедност
 • Храна (ручек, ужина, вода)
 • Сместување или кампување
 • Авантуристички додатоци (Кајаци, велосипеди, чамци)
 • Бесплатно сминање до дрон
 • Бесплатни фотографии со DSLR и GoPro
 • Забава

Не e вклучено во цена:

 • Здравствено осигурување

Овие момци ќе ве однесат на нетипични места и ќе ви обезбедат незаборавни искуства во Македонија од различен агол. Со изнајмувањето на ова превозно средство вие ќе го почуствувате минатото, ќе ја вкусите традиционалнат ахрана и да се препуштите на адреналинот. Патувањата се наменети за луѓе коишто сакаат да видат, да почуствуваат нешто поразчични и да ја истражат природата, културата, кујната и историјата.

360˚ турнеја околу Охридското Езеро


 • 9: 00-9: 30 На место на состанокот (на закажаното место во Охрид) и краток вовед во целото патување
 • 10: 00-11: 30 Пристигнување во Струга, се поаѓа на локалниот зелен пазар (каде можете да купите свежо овошје и зеленчук)
 • 11: 30- 12:00 Струга - Ќафасан (граничен премин во Албанија)
 • 12:30 Посета на Лин (град во Албанија, сместен на мал полуостров на Охридското Езеро, близу до границата), со фото
 • 12: 30-13: 00 Посета на Поградец (друг град во Албанија што се наоѓа на бреговите на Охридското Езеро), организирање ручек со локална традиционална храна.
 • 15: 00-15: 30 Граничен премин Свети Наум, влез во Македонија
 • 15: 30- 17:30 Истражување на монашкиот комплекс и црквата Свети Наум, сместено на брегот на Охридското Езеро, на 28 км од Охрид и последната точка на езерото од македонска страна. Имате можност да ги посетите изворите на реката Црн Дрим со брод каде ќе научите неколку интересни факти за недопреното и заштитеното мало езеро формирано од реката и подводните извори што го исполнуваат езерото.
 • 17: 30-18: 30 Посета на плажата Градиште, сведок на едно од најдобрите зајдисонца досега. Уживајте во денот, пијте пиво, кафе, направете убави фотографии…

Дали знаете дека?
При онлајн резервација на атракциите на „Кајак.мк“ вие донирате 1% за пошумување на нашата држава. Истото така добивате и код на ваучерот со кој подоцна можете да погледнете каде е засадено вашето дрво. Затоа направете предрезервација на понудата бесплатно. Селектирајте го терминот кој ви одговара и добијте повратен одоговор во истиот ден. Доколку имате дополнителни прашања ви стоиме на располагање на:

076 791 157

Остави Коментар