20.03.2020

Состојба со коронавирусот во светот до 17 часот

Состојба со коронавирусот во светот до 17 часот

Италија се соочува со најтешките моменти во историја, изјави италијанскиот министер за здравство Роберто Сперанца, обраќајќи се на одборот во Националното здржение на лекари, пишува слободен печат

Според најновите податоци, во светот досега се регистрирани 256.879 луѓе заразени со новиот коронавирус. Од нив починати се 10.540, а оздравеле 89.920 лица.

– Шефот за Организацијата за храна при ОН Дејвид Бизли е позитивен на новиот коронавирус.

– Си Ен Ен јави за благо опоравување на американската берза.

– Авионот од Кина, кој превезуваше над милион заштитни мерки за Чешка, слета денеска во Прага.

– Њујорк во сабота во 8 часот ги затвора сите фризерски салони, берберници, студија за тетовирање и слични деловни субјекти.

– Ер Канада привремено го отпушта кабинскиот персонал.

– Њујорк за две до три седмици може да остане без медицинските потреби, соопшти портпаролката на градоначалникот.

– Русија се залага следната недела да се одржи виртуелен самит на Г20, со цел најсилните светски сили заеднички да одговорат на 

– Најголем број на новозаболени на Тајланд за еден ден – 27.

– Во САД во последните 24 часа има 4.500 новозаболени, јави Си Ен Ен

– Италија се соочува со најтешките моменти во историја, изјави италијанскиот министер за здравство Роберто Сперанца, обраќајќи се на одборот во Националното здржение на лекари.


– Претседателот на Зимбабве Емерсон Мнангагва се заблагодари на Кина и на други држави на помошта која ја дале за таа земја, која се обидува да се подготвува за епидемијата на коронавирус. Кина ја финансираше обновата и надградбата на водечкиот центар за изолација и лекување во Хараре.

– Само неколку стотина верници се клањаа во комплексот на џамијата Ал Акса во Ерусалим, во споредба со околу 30 илјади, колку што обично присуствуваат на на верските обреди.

– :Чилеанскиот Конгрес донесе одлука за одложување за шест месеци референдумот за уставни измени. Гласањето требаше да се случи на 26 април, но поради досегашните над 300 случаи на заразени од коронавирус, референдумот е одложен.

Извор: slobodenpecat.mk

СИТЕ ВЕСТИ ПОВРЗАНИ СО ПАТУВАЊЕТО И КОРОНАВИРУСОТ ЧИТАЈТЕ ГИ СО ЕДЕН КЛИК ОВДЕ!


  1. ДАЛИ МОЈАТА АВИОКОМПАНИЈА ЌЕ МИ ГИ ВРАТИ ПАРИТЕ ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ, ЧИТАЈТЕ ОВДЕ!

  2. ИНФОРМАЦИИ КОИ СЕКОЈ ПАТНИК МОРА ДА ГИ ЗНАЕ, А СЕ ПОВРЗАНИ СО КОРОНАВИРУСОТ, ЧИТАЈ ОВДЕ!

  3. СИТЕ ОСТАНТИ ВЕСТИ ПОВРЗАНИ СО КОРОНАВИРУСОТ И ПАТУВАЊЕТО, ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОВДЕ!

  4. КАРАНТИН И ЗАБРАНА ЗА ПАТУВАЊЕ: ЛИСТА ОД 38 ЗЕМЈИ КОИ ИМААТ ОГРАНИЧУВАЊЕ ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ, СИТЕ ИНФОРМАЦИИ ОВДЕ!

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.