Додадено на 02.03.2021 20:17

Во селото Јанче, со векови наназад, традиционалните македонски куќи се реновираат од страна на локалното население, користејќи локални камења, дрва и еспертиза од локалните стари чувари на тајната за шармот на куќата.

Повеќе

Додадено на 02.03.2021 13:55

Пролетта ни тропа на врата, југот на Македонија веќе е прилично зелен, а желбата да се скокне во вода се повеќе расте. Март е месец на двоумење! Дали утре ќе падне нов снег или ќе блесне јако сонце. Но како и да е, Македонија започна да се буди од зимскиот сон.

Повеќе

Додадено на 01.03.2021 12:18

Време е да почнеме да размислуваме околу пролетните патувања. Многу наскоро ќе се пробуди животионскиот свет во Македонија, а со тоа се пробудува и нашата желба за активно патување.

Повеќе

Додадено на 01.03.2021 19:08

Има патници кои бараат начин како да одморат глава од луѓе. Таквите барања тимот на Кајак.мк ги разбира бидејќи знаеме колку е важно патувањето во намалувањето на стресот и колку секој чека да отпатува некаде за да го искористи своето слободно време.

Повеќе

Додадено на 28.02.2021 21:44

Доаѓа пролет, а со тоа и потребата да се размислува на прашањето каде ќе можеме да се разладуваме во текот на сезоната. Тимот на Кајак.мк веќе го покренуваат ова прашање и започнуваат со подготовка на новата топла авантуристичка сезона.

Повеќе

Додадено на 26.02.2021 13:50

Мистериозниот заштитен природен резервоар никогаш не бил толку интересен за истражување како што е денес. Затворените граници не натераа да се фокусираме да го истражуваме тоа што го имаме дома.

Повеќе

Додадено на 26.02.2021 17:33

На почетокот на месец март се најаува дожт, па оттука нашиот тим сака да ви престави една феноменална традиционална дрвена куќичка која е може да ви биде одличен избор за да побегнете од загадениот воздух.

Повеќе

Додадено на 25.02.2021 12:28

Полека но сигурно ставаме крај на најстудениот месец од годината. Доаѓа рана пролет, доѓа месец на многу прашања за тоа дали надвор ќе вее нов снег или пак ќе има јако сонце.

Повеќе

Додадено на 25.02.2021 19:10

Талкајќи и копајќи по интернетот, случајно налетавме на една прекрасна вила која се наоѓа на Горна Белица.

Повеќе

Додадено на 23.02.2021 18:39

Како за крај на работниот ден, тимот на Кајак.мк ви споделува неколку фотографии направени во нашата мала Швајцарија, односно на Беровското езеро.

Повеќе

Додадено на 23.02.2021 11:17

Крај на месец февруари. На југот на Македонија првите сигнали на пролетта, на северот се уште длабока зима.

Повеќе

Додадено на 23.02.2021 17:49

Многумина од нашите патници бараат сместување кое нема да биде цела вила или објект. Тие бараат нешто помало и комфортно.

Повеќе

Додадено на 17.02.2021 17:47

За сите заинтересирани идни жители на комплексот Маврово2 резиденс на располагање стои продажен тим на компанијата кој на телефонскиот број 070 360 103.

Повеќе

Додадено на 17.02.2021 12:10

Дека успешни приказни се раѓаат и во време на пандемија говори приказната на Александра, која неодамна се одлучува да отвори свој дуќан во Старата Скопска Чаршија во кој ќе израборува и продава филигрански накит.

Повеќе

Додадено на 17.02.2021 16:34

За оние кои не се баш љубители на снежните спортови, а и не се баш фанови на планината, тимот на Кајак.мк ви дава до знање дека во Македонија, недалеку од Кичево има приватен ранч на кој ќе може да престојувате.

Повеќе

Додадено на 15.02.2021 14:36

Во отсуство на саеми за туризам, за разлика од претходните години, петтата по ред македонската берза за дојдовен туризам ќе се оддржи на интернет платформата mtb.org.mk, велат од Националната асоцијација за дојдовен туризам на Македонија, кои се воедно и организатори на истата.

Повеќе

Додадено на 15.02.2021 21:53

Македонските лозари од 14-ти февруари официјално ја започнуваат работата на лозовите насади. На овој ден се слави православниот празник „Св. Трифун“

Повеќе

Додадено на 22.02.2021 21:16

Еј друштво, Шапка ве кани на нов снег! Тазе навеен! Покрај тоа, Шапка ве кани да уживате во возењето на новиот шестосед кој е пуштен во употреба.

Повеќе

Додадено на 14.02.2021 10:37

Дека љубовта и патувањето може да бидат едно, говори нашата приказна која ја објавуваме денеска на 14-ти февруари, денот на виното и љубовта, а се однесува за парот кој на инстаграм профилот се води како @adventure.mk

Повеќе

Додадено на 12.02.2021 19:22

Викендот ни доаѓа снег, па затоа тимот на Кајак.мк се задржа со сместувачки капацитети на планините, бидејќи сакаме да ја искористите зимата максимално. Особено скијачите кои ја обожаваат кога ја гледат бела.

Повеќе