26.03.2020
Како да направите леб!
Како да направите леб!
Поради фактот што секојдневно слушаме нови професии и се поголем број на инфлуенсери и инфлуенсерки кои држат предавање за тоа како правилно се нанесува шминка, како правилно да застанеме на слика, како правилно да се однесуваме во јавноста, Кајак.мк испаничени дека многумина од нивите генерации не знаат како се прави домашен леб, реши да им сподели пет минутни видеозапис преку кое ќе ја научат вистинската лекција.
Погледнете го видеото и останете дома. Не купувајте брашно и квасец во огромни залихи, бидејќи ќе има!
МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА:
Најдобрите филмови и серии за патување кои треба да се погледнат во моментов
7 начини како да патувате без напуштање на домот
Како е да живееш во карантин во Италија? Тројца италијани споделуваат приказни.
Сè што треба да знае еден патник за коронавирусот
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.