Специјалитети на куќата се јагнешко печеније, јагнешки котлети на жар и телешки мускул.
Ресторанот постои уште од 1984 година под името „Јавор
Перо”, а во 2004 година е ребрендиран во Јавор Агапи. Лоциран е на влезот од
село Мрзенци, на 3 километри од грчката граница. Ресторанот нуди инзвонредна
услуга и квалитетна храна.
Специјалитети на куќата се јагнешко печеније, јагнешки
котлети на жар и телешки мускул.
Од 2004 година во Скопје е отворен уште еден ресторант Јавор
Мрзенци- меана B.
Во ресторанот можете да дегустирате многу специјалитети како
што е вкусното и познато месо кое се подготвува на доста таинствен начин, а кое
е број 1 во регионот. Овде се и специјалитетите
како тавче гравче, домашните колбаси, сармите и свежите салати.
За резервација јавете се на телефонскиот број: 071 384 100 или
034 212 920
ЛОКАЦИЈА