Рибниот ресторан се наоѓа на патот помеѓу Богданции Дојран, на 7 километри од Богданци. Отворен е 2005-та година и опстојува до ден денеска.
Она што го прави
уникатен ресторанот е самото езерце кое е изградено на коритото на постоечката
река „Луда Мара“, а кое е наследство на повеќе генерации на фамилијата и е симбол
за успешност во работата.
Фамилијата
Тодорови од Богданци кои менаџираат со ресторанот низ годините успеале да ја пребродат
пандемијата од Ковид-19, да се соочат со најголемата криза и да му пркосат на
фактот дека во Македонија има мал број на успешни приказни.
Денеска, гостите
во ресторанот може да вкусат свежа риба, овде ги вклучуваме крапот, пастрмката,
лососот, бранцин и орада, додека од скара може да се вкуси речиси се што имаат
и останатите ресторани.
Како специјалитети
на кујната се издвојуваат „Млечка од Крап“ и „Димен Крап“ кои ги подготвува
ресторанот. Димениот крап се прави во специјална просторија на дрва од слица,
брест и даб.
Воедно треба да
знаете дека фамилијата Тодорови повеќе од 100 години произведува домашна
ракија, мастика, црно, бело и розе вино кои може да се дегустираат во
ресторанот.
Внатрешниот дел е со капацитет до 55 гости, додека пак летната тераса е за 70 гости.
Контакт за резервации: 070 88 11 46- Кристијан 071 60 20 43- Миле
ЛОКАЦИЈА