06.12.2021

Вила скриена во букова шума достапна на Кајак

Уште една вила која се наоѓа на одлична локација. Регионот на Пехчево е во исчекување на снежната покривка, а особено пределот на Равна Река коe е одлично место за едно уникатно бегство од сите!


Foto: Bojan Angelovski (on goolge)

Среќни сме што се повеќе домаќини се одлучуваат да ги отворат своите врати за светот на Кајак.мк во кој царува едно поразлично движење кое ја дише новата ера на туризмот во Македонија. Среќни сме што се повеќе патувачи се одлучуваат да го честуваат животот преку активен туризам, пешачење, запознавање локални херои и давање поддршка на локалната економија.


Foto: Gjorgji Angelovski (on google)

Затоа денеска ќе ве запознаеме со домаќинот Александар, кој вели дека неговата вила е место кое може да ви ги наполни батериите.

За оние кои досега немаат слушнато за „Равна Река“, би сакале да ви споделиме неколку реченици кои ќе ве потикнат да го контактирате Александар и да резервирате престој во неговата вила.


Foto: Bojan Angelovski (on google)

Равна Река е позната по пехчевските водопади кои се наоѓаат на ова поднебје. Областа се наоѓа под самата македонско-бугарска граница кај Ченгино Кале, каде се наоѓаат изворите на реката Брегалница. Посетителите овде може да уживаат во уредените пешачки и велосипедски патеки, а во центарот на населбата се изградени исто така и терени за фудбал, ракомет, одбојка и слично.


Она што го прави уникатно ова место е буковата шума, во која се наоѓа и вила Александар. Вилата е оддалечена околу 10 километри од центарот на Пехчево, што значи дека гостите може да одвојат од своето време и да го посетат градот.

Вилата е идеална за фамилијарни патници кои сакаат мир, тишина и чист планински воздух.

Доколку сакате повеќе информации за сместувањето, фотографии и контакт, кликнете ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Уникатна викендица во Маврово која е достапна за изнајмување

Среќни сме што денеска објавуваме уште една уникатна викендица на Маврово која може да ја резервирате преку нашата платоформа.

Правам домашни сапуни, занает кој го наследив од мојата баба

Ваква скромна позитивна приказна има нашата локална хероина Даниела која веќе со години наназад произведува домашни сапуни по “тајниот рецепт“ на својата мајка и баба.

Правиме сè за Пониква да го добие заслуженото внимание

Денеска сакаме да ве запознаеме со човекот кој неуморно работи за промоција, оддржување и изнајмување ски опрема и инструктори на Пониква.

Изградивме наша ски патека во Подмочани долга 120 метри

Патеката се наоѓа во населеното место каде во непосредна близина поминува регионалниот пат кој води до туристичките езерски летувалишта и граничниот премин „Маркова Нога“.

Планинска куќа во Ниже Поле идеална за цела фамилија

Вила во Ниже Поле

Сигурно некој дедо кришум ми ја намачкал устата со вино

Малите бутик винарии и индивидуалците кои произведуваат вино и ракија се новиот предизвик за туризмот во Македонија.