27.11.2021

Се одлучив да произведувам рачно и уникатно, тоа го ценат луѓето со животен стил

Кога ќе поминете преку Битола или пак кога ќе престојувате на Пелистер во некоја од вилите кои ги има на Кајак.мк, наш совет е да скршнете во битолскиот „Мал Безистен“ каде ќе ја најдете занаетчиската работилница и ателје на Надица. Девојката која од денеска е дел од нашата листа на локални херои кои прават мали нешта од огромно значење за развојот на туризмот.


Надица е битолчанка, а за себе вели дека е нетрпелив оптимист кој има оригинални идеи. Се одлучила да се посвети на креативноста, а главен акцент да и биде модата, која ќе ја пропагира на свој уникатен начин.


Големата желба и е главната мотивација да отвори свое ателје кое го именува како „Креација“, а за кое катче вели дека ѝ помага да биде своја и да твори на начин на кој таа сака. Сите производи ги изработува рачно, а за нив вели дека се единствени и уникатни. Има изработено повеќе колекции на накит, а секоја колекција си има своја приказна од моментот на инспирацијата.


На пример, Надица вели дека колекцијата „Златен век“ е инспирирана од Македонското културно наследство, од златото на Лихнитида, а најновата колекција „Танго“ е инспирирана од разни видови танци.

Безистенот во Битола е место кое ќе ве врати низ историјата, а во таков стил е и ентериерот на нејзиното ателје. Место кое ја инспирира и ја поттикнува да биде креативна.


Вели дека во нејзиното ателје има место за секого кој сака да научи како се произведува рачен накит. Секој кој е заљубен во уметноста е добредојден овде, бидејќи како што вели таа, уметноста е емоција која се пренесува и рефлектира.

Нејзините производи може да ги најдете и на фејсбук страницата: kreacijajewelry

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Уникатна викендица во Маврово која е достапна за изнајмување

Среќни сме што денеска објавуваме уште една уникатна викендица на Маврово која може да ја резервирате преку нашата платоформа.

Правам домашни сапуни, занает кој го наследив од мојата баба

Ваква скромна позитивна приказна има нашата локална хероина Даниела која веќе со години наназад произведува домашни сапуни по “тајниот рецепт“ на својата мајка и баба.

Правиме сè за Пониква да го добие заслуженото внимание

Денеска сакаме да ве запознаеме со човекот кој неуморно работи за промоција, оддржување и изнајмување ски опрема и инструктори на Пониква.

Изградивме наша ски патека во Подмочани долга 120 метри

Патеката се наоѓа во населеното место каде во непосредна близина поминува регионалниот пат кој води до туристичките езерски летувалишта и граничниот премин „Маркова Нога“.

Планинска куќа во Ниже Поле идеална за цела фамилија

Вила во Ниже Поле

Сигурно некој дедо кришум ми ја намачкал устата со вино

Малите бутик винарии и индивидуалците кои произведуваат вино и ракија се новиот предизвик за туризмот во Македонија.