28.04.2022

Успеавме да ја надминеме пандемијата и да им ги вратиме насмевките на нашите гости

Успеавме да ја надминеме пандемијата и да им ги вратиме насмевките на нашите гости

Кајак денеска го испи своето утринско кафе во прекрасното дворче на ресторанот „Грне“ кој воедно е нашата нова гастрономска дестинација која ја додаваме во базата, а каде може да резервирате со еден клик ОВДЕ.

Домаќинот Ристе не дочека со насмевка и амбициозен поздрав кој на некој начин ни даде чувство дека ресторанот веќе одамна ја има отворено својата сезона.


Грне има приказна која се испишува веќе 7 години, успева да ја изброди пандемијата и да докаже дека идејата за сервирање вкусна храна и цртање насмевки на лицата на гостите е поважна од секоја пандемија.

За оние кои досега не слушнале за ресторанот Грне, треба да потенцираме дека тој се наоѓа на магистралниот пат кој води од Охрид до Св.Наум во населеното место Долно Коњско и до него можете да стигнете со секое возило, автомобили, автобуси, комбе, а за активните туристи и со велосипеди.


Ресторанот е отворен пред 7 години, кога сопственикот Ристе, како професионален готвач одлучува да ја реализира својата животна желба, а тоа е да има свој простор каде ќе може да им ги служи на гостите специјалитетите кои успева да ги научи во текот на својот професионален ангажман.

Ристе вели дека желбата да има свој ресторан му е од мали нозе и додава дека секој кој нешто посакува може да го оствари доколку силно верува во тоа.


Ресторанот „Грне“ е изграден според желбите на Ристе, а тоа е да има голем простран двор кој ќе има природна сенка и кој ќе биде опколен со цвеќиња. Денеска Ристе е среќен кога гледа куп деца како уживаат играјќи во дворот.  

Ресторанот е изграден во етно стил и главниот фокус го става на вкусната храна која може да се најде за сечиј вкус. Почнувајќи од салати, скара, готвени јадења, домашно чадено месо и вкусната и препознатлива плескавица „Грне“.

Домаќините велат дека во фокус им е вкусната храна, бидејќи без неа ресторанот „Грне“ нема да го има вистинскиот дух.

Контакт за комуникација и резервации можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Коментари

  • Зоран Киров

    06.05.2022 16:55

    Кој бил знае, кој не бил да појде да види... Прекрасна храна, одлична услуга и уште подобри сопственици :)

  • Б.Коруноски

    29.04.2022 17:32

    Пред се луѓе на место а после се останато како храна и специјалитети така и удобност на највисоко ниво. Секоја чест и смо напред!

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.