30.06.2022

Уште еден ранч во Македонија во кој може да престојувате

Базата на Кајак.мк со приватни сместувања се збогатува со уште еден уникатен ранч кој се наоѓа во општина Ранковце, поточно во село Радибуш на 40 километри од Куманово.


Домаќинот Даниел кој ни ги отвори вратите за светот на Кајак, вели дека гостите доаѓаат овде пред се поради храната која се служи во истоимениот ресторан. Добра е и местоположбата. Во околината може да се посетат многу знаменитости, како манастирот Св. Јоаким Осоговски, камените кукли во село Куклица, а во склоп на општината се наоѓаат и вештачкото езеро Отошница кое е оддалечено 8 километри од ранчот.


Ранчот има фанстастичен амбиент опкружен со природа, а доколку престојувате овде ќе имате чувство дека се наоѓате во минатото. Самиот ентериер е комбинација од дрво и камен, а надворешниот дел располага со 7 хектари површина, кој е доволен простор за прошетка и активности во природа.


Освен сместувањето и ресторанот, овде се наоѓа и езеро, мини зоолошка градина и доста стази за трчање или прошетка.

Доколку сакате повеќе информации за сместувањето, фотографии  и цени, кликнете ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Сместување во облаците: Посетете го „Старо Село“

Но нашите наслови соодвестуваат со сместувањата, бидејќи навистина можете да го доловите тоа чувство кое сакаме да ви го потенцираме.

Организираме еднодневни диви тим билдинг патувања до островот „Голем Град“

Кајак.мк гради еден поинаков свет, во кој секој заслужува да биде среќен и свет во кој конечно ќе им се даде предност на оние кои досега не биле забележани на туристичката мапа во Македонија.

Модерни апартмани во Маврови Анови достапни за резервации

За оние кои преку лето не може да поднесат топли ноќи, тимот на Кајак ве потсетува дека има изградено база со еден куп планински сместувања во кои можете да побегнете и да се засолните се до завршувањето на топлотниот бран.

Живка Ѓурчиновска, жена земјоделка која не им се плаши на предизвиците

Живка вели дека промените и ризиците најчесто ги презема без страв и двоумење. Така се родила и приказната со насадите од лешници по кои е препознатлива во селото и околината.

Во македонско село има ранч со базен кој мора задолжително да го посетите

Сигурно многумина од вас се уште не слушнале дека во село Оморани е отворен простран нов ранч кој располага со три базени, огромна површина парк со животни и прекрасна околина во која можете да пешачете.

Одличен тим билдинг на три преставништва од Македонија, Албанија и Косово

Покрај традиционалниот ручек кој имавме можност да го дегустираме во селото, групата имаше прилика да ја реализира турата „Мазатар Бајрак“ со 4x4 џипови се до највисоката точка од каде се гледаат двете прекрасни Охридско и Преспанско езеро.