03.05.2022

Дали сте го посетиле етно ресторанот Бабино?

Дали сте го посетиле етно ресторанот Бабино?

Денеска во базата на Кајак осамна уште еден уникатен етно ресторан во селото Бабино, Демир Хисар! Прекрасно место кое мора задолжително да го посетите. Комплексот „Бабино“ опфаќа површина од 15 000 квадратни метри од кои 2500 метри квадратни се водена површина, опколена со мала зоолошка градина, езерца за одгледување речна пастрмка и тревник.


Домаќинот Филип кој ги отвори вратите за светот на Кајак вели дека водата во изворот Бабинска Река што ја користи и рибникот е со константна температура од 12 степени целзиусови во текот на целата година (лето и зима), што е идеално за одгледување на калифорниска пастрмка.


Ова место во една од најчистите еколошки територии во нашата земја, исполнето со зеленило на недопрена природа, извори на пивка вода, чист воздук, инспиративен мир кој Ви нуди прекрасни специјалитети од скара и риба надополнети со прекрасна природа и амбиент.

За оние кои не знаат каде се наоѓа селото Бабино, ова село се наоѓа на патот помеѓу Демир Хисар и Гостивар, а гостите можат да престигнато со секакви возила.


Комплексот постои од 1996 година и е првиот ресторан од ваков вид во нашата земја. Од напуштен рибник и една барака прерасна во комплекс со големо реноме.


Во ресторанот може да се сретнат гости од целиот свет поради специјалитетите кои се нудат. Овде може да се најдат македонски традиционални питулици со лук или сирење, мазници и зелници. Разни специјалитети од Риба одгледана во рибниците и специјалитетите од Диво Месо.

Доколку сакате да стапите во контакт со сопствениците и извршите резервација, тогаш кликнете ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.