17.02.2021 16:34

Отсега ќе може да престојувате на ранч во Македонија

За оние кои не се баш љубители на снежните спортови, а и не се баш фанови на планината, тимот на Кајак.мк ви дава до знање дека во Македонија, недалеку од Кичево има приватен ранч на кој ќе може да престојувате. 

Ранчот има простран двор и прекрасна природа во околината, а шмекот му го даваат коњите коишто се домаќини на местото. Со нив може да се фотографирате, уживате, да ги погалите и да научите многу за нивниот начин на живеење.

Ранот е одлично место за луѓето коишто сакаат да одморат глава од гужвата. Ранчот поседува и сопствен сместувачки капацитет, кој е доста модерен. 

Според она што го пренесуваат гостите, ова е „ранч“ во права смисла на зборот! Неверојатно место, особено ако имате деца. Сопственикот е културен кој ви прави да се чувствувате опуштено. Подготвен да ви раскаже многу приказни. Препораки има и да се дегустира албанско пиво. 

Повеќе информации и фотографии, како и телефонза резервација можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Прочитајте повеќе

Кампуваме низ цела Македонија, секој авантурист може да ни се придружи

Пролетта ни тропа на врата, југот на Македонија веќе е прилично зелен, а желбата да се скокне во вода се повеќе расте. Март е месец на двоумење! Дали утре ќе падне нов снег или ќе блесне јако сонце. Но како и да е, Македонија започна да се буди од зимскиот сон.

Планинска вила со базен во Македонија: Опколена со шума

Доаѓа пролет, а со тоа и потребата да се размислува на прашањето каде ќе можеме да се разладуваме во текот на сезоната. Тимот на Кајак.мк веќе го покренуваат ова прашање и започнуваат со подготовка на новата топла авантуристичка сезона.

Пчеларникот Јасен го очекува новиот старт на сезоната

Мистериозниот заштитен природен резервоар никогаш не бил толку интересен за истражување како што е денес. Затворените граници не натераа да се фокусираме да го истражуваме тоа што го имаме дома.

Вила на Пониква за луѓето кои “мразат“ луѓе

Има патници кои бараат начин како да одморат глава од луѓе. Таквите барања тимот на Кајак.мк ги разбира бидејќи знаеме колку е важно патувањето во намалувањето на стресот и колку секој чека да отпатува некаде за да го искористи своето слободно време.

Резервирајте шармантна традиционална македонска куќа со поглед кон Радика

Во селото Јанче, со векови наназад, традиционалните македонски куќи се реновираат од страна на локалното население, користејќи локални камења, дрва и еспертиза од локалните стари чувари на тајната за шармот на куќата.

Нашиот еколошки пчеларник е доказ дека Македонија е навистина медена земја

Време е да почнеме да размислуваме околу пролетните патувања. Многу наскоро ќе се пробуди животионскиот свет во Македонија, а со тоа се пробудува и нашата желба за активно патување.