17.02.2021 17:47

Со свој дом во Маврово2 Резиденс, секогаш блиску до благодетите на живописната планина

За сите заинтересирани идни жители на комплексот Маврово2 резиденс на располагање стои продажен тим на компанијата кој на телефонскиот број 070 360 103 ќе им ги понуди најдобрите можности на сите вљубеници во Маврово што сакаат национланиот парк во иднина да биде нивни втор домПовеќе информации можат да сe добијат, доколку кликнете ОВДЕ.

Еден од нашите најубави планинско рекреативни центри Маврово, од секогаш важел за најпосакувана локација кога станува збор за одмор и рекреација во текот на целата година а осбено во текот на зимските месеци. Можностите што ги нуди овој национален парк со своите живописни планински падини, привлекуваат љубители на секаков тип на рекреативни активности во секоја сезона од годината. 

Да се биде на падините на Бистра во текот на пролетните и летните месеци значи да се ужива во прошетките на планиските патеки како на пример Чавкарник и да се ужива во благодетите на раскошната локална природа. Но не само за прошетки и планинарење, падините богати со шума нудат извонредни услови за велозипедизам на планинско-ридски улови. Мавровското езеро дополнително го збогатува целокупниот амбиент и отвора нови можности за спорт и рекреирање како пловење со кајак и секаков друг вид водни активности.

Во текот на зимските месеци, снежните пејсажи и патеки на Бистра се неодоливи за скоро секој човек што бара прибежште од загадените урабни центри. Скијањето, уживањето на снегот и дишењето на чистиот планински воздух се моменти за секој човек кој посакува и бара оддишка од секојдневието и стресните работни активности.


Идејата да се има нешто свое на ова место како викендица, одсекогаш било желба на голем број љубители на чистата и недопрена прирорда, како и можностите за одмор што овој национален парк ги нуди. Но, поседувањето на викенд куќа е предизвик што бара многу вложувања, од поседувањето на земја до изградба, како и постојано одржување.


Следејќи ги трендовите во околните држави, нештата започнуваат да се мнуваат и нашите простори во поглед на поинакви можности за нешто свое на планина. Од голем број луѓе пред скоро година дена одлично беше прифатена веста дека на падините на Бистра во близина на скијачките терени започнува да се гради нов станбен комплекс.

Станува збор за инвестиција на познатата компанија за посредување и консталтинг Cushman & Wakefield / FORTONMKA која овој потфат го реализира преку својата ќерка фирма Forton Invest. На 9000 м2 површина, комплексот ќе понуди 188 станбени единци со различни големини за сечиј вкус и потреба. Првата фаза од изградбата ќе заврши до крајот на оваа година додека фаза 2 ќе биде готова до крајот на 2022 година.

Маврово2 резиденс веќе станува вистинска атркација за сите што се заинтересирани да имаат свој дом во овој наш национален парк бидејќи добар дел од становите од првата фаза на градба веќе ги најдоа своите сопственивци. Имајќи свој сопствен стан во „Маврово2 Резиденс“ за многумина ќе значи да го имаат националниот парк како свој втор дом, и да можаат секој месец од годината да побегнат на планина. 


За сите заинтересирани идни жители на комплексот „Маврово2 Резиденс“ на располагање стои продажен тим на компанијата кој на телефонскиот број 070 360 103 ќе им ги понуди најдобрите можности на сите вљубеници во Маврово што сакаат национланиот парк во иднина да биде нивни втор дом. Прочитајте повеќе

Кампуваме низ цела Македонија, секој авантурист може да ни се придружи

Пролетта ни тропа на врата, југот на Македонија веќе е прилично зелен, а желбата да се скокне во вода се повеќе расте. Март е месец на двоумење! Дали утре ќе падне нов снег или ќе блесне јако сонце. Но како и да е, Македонија започна да се буди од зимскиот сон.

Планинска вила со базен во Македонија: Опколена со шума

Доаѓа пролет, а со тоа и потребата да се размислува на прашањето каде ќе можеме да се разладуваме во текот на сезоната. Тимот на Кајак.мк веќе го покренуваат ова прашање и започнуваат со подготовка на новата топла авантуристичка сезона.

Пчеларникот Јасен го очекува новиот старт на сезоната

Мистериозниот заштитен природен резервоар никогаш не бил толку интересен за истражување како што е денес. Затворените граници не натераа да се фокусираме да го истражуваме тоа што го имаме дома.

Вила на Пониква за луѓето кои “мразат“ луѓе

Има патници кои бараат начин како да одморат глава од луѓе. Таквите барања тимот на Кајак.мк ги разбира бидејќи знаеме колку е важно патувањето во намалувањето на стресот и колку секој чека да отпатува некаде за да го искористи своето слободно време.

Нашиот еколошки пчеларник е доказ дека Македонија е навистина медена земја

Време е да почнеме да размислуваме околу пролетните патувања. Многу наскоро ќе се пробуди животионскиот свет во Македонија, а со тоа се пробудува и нашата желба за активно патување.

Резервирајте шармантна традиционална македонска куќа со поглед кон Радика

Во селото Јанче, со векови наназад, традиционалните македонски куќи се реновираат од страна на локалното население, користејќи локални камења, дрва и еспертиза од локалните стари чувари на тајната за шармот на куќата.