30.10.2023

Тим билдинг во Галичник: Од галички џин до авантуристичка тура

Тим билдинг во Галичник: Од галички џин до авантуристичка тура

Галичник можете да го уживате од пролет па до крајот на есента, но под знак прашалник поради снегот и временските услови кои го зафаќаат овој предел. Според нас, идеален за посета на Галичник е летниот период бидејќи природата, воздухот и храната ќе ви овозможат да ги наполните вашите батерии и да се одморите во зелениот спокој на планината.


Нашиот тим имаше уште еден прекрасен викенд во Галичник каде што беше реализиран уште еден прекрасен тим-билдинг. Последните сочневи денови ги искористивме за да уживаме во ова прекрасно планинско место кое раскажува многу приказни од минатото.

Денот ни започна со кафе и атв тура во околината на Галичник, за потоа да продолжиме со дегустација на галички џин, нешто што е сосема ново во Македонија. Среќни сме што Кајак.мк е првиот организатор кој на своите групи им овозможил да го дегустираат вкусот на Галичник, а како платформа која ја промовира уникатноста на Македонија, гарантираме дека ваквите моменти кои ги промовираат сегашните локални херои ќе продолжат и во иднина.


Пред самата дегустација, реализиравме АТВ тура во околината на Галичник, а денот ни заврши со галично сирење, салата, ракија, домашни макала и вкусно месо. Македонија има прекрасни локации на кои може да се организира еднодневни тим-билдинг и друштвени патувања, а храна како што нуди нашата земја, не би можеле да најдете на друго место.

Повеќе фотографии од турата можете да погледнете со еден клик ОВДЕ

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.