05.07.2021
Мотел на Пониква кој го складира етното и модерното во еден сад
Мотел на Пониква кој го складира етното и модерното во еден сад
По стресниот период кој ни беше секојдневен пријател во текот на изминатата година, но и топлото сонце кој секојдневно го грее градскиот бетон, може да кажеме дека заслужуваме еден добар викенд на Пониква. Местоположбата на Пониква е идеална! Мора да се согласите дека е достапна секого, а сместувачкиот капацитет кој е распространет на планината одговара на сечиј џеб.
Нашиот тим ве информира дека мотелот „Изгрев“ кој е дел од нашата база може да се пофали со нови и реновирани соби за сместување. Со развојот на мотелот и напредокот на менаџментот, овој мотел овозможи редовните и новите гости да престојуваат во модерни и чисти соби.
Но она поради кое многумина од вас би се одлучиле да престојуваат на Пониква е секако буковата и елова шума која нуди свежа сенка во текот на денот и пријатни ноќи за спиење.
Мотелот располага со уреден двор во етно стил, каде се наоѓа ресторанот кој служи традиционални македонски специјалитети. Амбиентот на ресторанот и секако на мотелот играат клучна улога зборуваме за уникатно сместување.
Етно стилот, украсите, орнаментите кои имаат своја историја му даваат чуство на секој гостин дека патува низ историјата. Домаќинот Војо вели дека мотелот е идеалне за секој гостин. Од фамилијарни викенд патувања, до престојување со друштво или со вашиот сакан или сакана.
Секоја од просториите е опремена со се што му е потребно на еден патник, а услугата е достапна во секое време. Кога веќе спомнавме услуга, совет од тимот на Кајак.мк е да дегустирате „Ребро во фурна“ кое е вистински ремек дело на готвачите. Покрај реброто, секако овде е и плескавицата „Мечкина шепа“, „Кебап султан тепе“ кој се подготвува во земјин сад.
Доколку сакате да погледнете повеќе информации, фотографии каки контакт за резервација, кликнете ОВДЕ.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.