03.11.2023

Штета е да појдете во Пехчево, а да не го посетите ресторанот со најдобра локална храна

Штета е да појдете во Пехчево, а да не го посетите ресторанот со најдобра локална храна

Во Пехчево има една гастро дестинација која дефинитивно треба да биде на вашата листа за посети. Тимот на Кајак.мк ве советува да го посетите ресторанот „Тропик“ којшто се наоѓа во самиот центар на градот.


Нема ништо подобро од кујната на ова локално ресторанче во кои се служат разни локални специјалитети, скара, а за гостите кои сакаат да се опуштат со чаша повеќе црвено вино, а притоа да не треба да возат назад, имајте предвид дека самиот објект има и сместувачки капацитет.


Овде можете да пробате многу локални специјалитети, а ние ви ги издвојуваме овчото сирење од село Негрево или за домашната јавност познато како „Беровско сирење“, исто така овде се и питите, баничките, разните локални макала и вкусните месни специјалитети во фурна.

Имаме уште многу што да пишуваме за ресторанот, но дефинитивно најдобрата приказна ќе ја слушнете доколку го посетите самото место. Повеќе информации, фотографии и контакт за резервација ќе најдете со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.