28.08.2023

Дали сте слушнале за меанче во кампче?

Дали сте слушнале за меанче во кампче?

Летните одмори на повеќето од вас кои во моментот го читате четивото поминаа, а сега на ред е да ги искористите слободните викенди со последното топло сонце некаде низ Македонија, некаде каде можеби никогаш не сте биле претходно.

Тимот на Кајак.мк има цел да ви создаде предлог викенд дестинации каде покрај храната во локалните угостителски објекти, вие би го искористиле слободниот ден за активности во природа.


Денеска ве водиме во Лесново, односно во ресторанот „Меанче на Кампче“ кој е нов угостилски објект изграден во близина на Лесновскиот манастир, а за кого гостите пишуваат дека има супер услуга.

Пред самиот ресторан имате паркин простор каде можете да го паркирате вашето возило, а пред да седнете на ручек во ресторанот, тимот на Кајак.мк ве советува да прошетате во околината која нуди доста знаменитости.


Овде е Лесновскиот манастир кој треба задолжително да се посети, а недалеку од манастирот се и лесновските пештери до кои води изградена патека. Самата патека завршува пред пештерната црква „Св. Богородица“, а кога ќе влезете внатре ќе го доживеете реалниот испоснички живот низ богатата историја од XIV векПо завршувањето со турата можете да се вратите во самиот ресторан во кој се служи разна локална традиционална храна и скара.


Од макала, тиквички, риба, готвени јадења во фурна, локални сирења и познатиот локален специјалитет пастрмајка, сето ова можете да го најдете во самиот ресторан. Точната локација, како и телефонски број за резервации можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Leave a Comment

Read More

New Aparthotel in Zlatibor „Zlatiborske Terase“ is available on Kajak.mk

Welcome to another new aparthotel in Zlatibor which is officially a part of the world of Kayak.mk starting today.

These mountain wooden cabins are located in Macedonia, and they have an open pool

In the heart of untouched nature, just fifteen kilometers from the urban flock of Skopje, there are six peaceful oases made of wood—modern cabins that promise rest for the soul and body.

In Macedonia, there is Plevena that welcomes everyone with homemade local food

"The ethnographic household 'Plevena,' managed by the Mickoski family, is not just a place where you can rest from everyday duties, but a space where every visitor becomes part of the community and rural life."

We organize picnic events by the Treska River near Matka, Macedonia

Местото се наоѓа крај село Шишево, одвоено од секојдневната бучава и гужва. Располага со две зелени дворчиња на самиот брег на реката, идеални за одмор и уживање.

We are organizing SUP tours on Lake Ohrid: Nature, clean air, and adventure

Everything You Need for a Perfect Day To make your experience carefree and comfortable, all tours include drinks such as energy drinks, water, and fruit. You just need to bring your adventurous spirit and a desire to explore.

We are organizing pottery workshops in Skopje

Behind this wonderful pottery studio stand young creative people who have decided to pour their passion for art into this corner of Skopje.