30.09.2020
Организирам настан на кој ќе се готви на сред винови лоза
Организирам настан на кој ќе се готви на сред винови лоза
За сите љубители на виното, патувањето и секако на запознавањето нови луѓе додека патувате, Кајак.мк ви го најавува настанот на Бранко Попоски, кој за македонската јавност е познат како Cooking with Branko. Тој вели дека октомври е дефинитивно месец на виното, а виното е секогаш послатко да се пие онаму каде што се произведува.
Во сабота, на 3-ти октомври, тој организира настан во винаријата Сопот (Велешко) каде покрај дегустацијата на квалитетното вино, ќе се подготвува храна која е идеална комбинација.
Ако се прашувате каде да го помиете викендот, тогаш Кајак.мк ви дава предлог: Винарија Сопот.
Она што можеби треба да се потенцира е дека винаријата Сопот ги отвари своите насади со лозје за присутните на настанот, а она што можеби е најслатно е во моментот оставено како тајна.
Вкусното мени е креирано од страна на Бранко Попоски и Александар Наковски. Ексклузивноста на целиот настан се должи на тоа што бројот на посетителите на овој настан е ограничен, но и организиран според сите мерки и препораки за заштита од КОВИД-19, сѐ со цел секој еден гостин да ја доживее уникатноста низ вкусовите на храната, македонското вино, виолината и несекојдневниот амбиент.
За да имате можност да уживате во уникатниот амбиент, вкусната храна, виното, со добра музика, резервирајте го вашето место на телефонските броеви 078 360 753 / 075 315 222 или кликнете на линкот https://www.facebook.com/events/768492650605030. Цената за учество на овој ексклузивен настан е 2500 денари.
Настаните на Бранко досега ги посетувале многу јавни личности, а импресиите се огромни. Затоа и нашиот туристички сервер го акцентира овој настан.
За сите коишто ќе се пријават, ги очекуваме реакциите и фотографиите по настанот.
Блог
Препораки
Прочитајте повеќе
Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки
Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.
Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот
Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.
Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија
Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.
Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции
Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.
Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој
Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.
Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер
Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.