13.04.2023

Етно ресторан во село Подгорци кој мора да го посетите

Етно ресторан во село Подгорци кој мора да го посетите

Еј друштво! Тимот на Кајак.мк ве информира дека наскоро ќе биде официјално отворен новиот етно ресторан „Чардак“ во селото Подгорци.

Одлучивме да одиме со наслов „Етно рестора во село Подгорци кој мора да го посетите“ од повеќе причини.

Прва причина е одличната местоположба на селото. Подгорци се наоѓа на 910 метри надморска височина, што е идеално место за разладување во жешките летни денови. Позиционирано е на планината Јабланица, од каде имате почетна станица за пешачење и планинарење.


Во непосредна близина се селата Лабуништа и Вевчани, а недалеку од селото на самата планина се наоѓа помало езеро кое локалците го нарекуваат Локва.

Овие информации ви укажуваат на тоа дека вие можете да си организирате еден одличен активен викенд со посета на локалните природни дестинации, а потоа да го заокружите денот во етно ресторанот Чардак.


Домаќинот Влатко кој ни ги отвори портите за светот на Кајак.мк вели дека ресторанот ќе стартува со работа во скоро време и додава дека Чардак може да биде одлична попатна точка на сите туристи и групи кои го истражуваат регионот на Струга.

Што се однесува до специјалитетите, овде ќе може да се вкусат многу локални и традиционални специјалитети.

Повеќе информации, локација и контакт од ресторанот можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Коментари

  • Dragi Stojanovski

    04.05.2023 11:44

    Kade tocno se naoga Podgorci i kolku kista nokevanje za dvajca,odnosno dvokrevetna soba.So sreka da Vi e rabotata

  • Ajsera Ohrid

    15.04.2023 20:42

    Pozdrav!Srekno da vi e i Beriketno,Gospod napredija da vi dade.prekrasna idea so ovoj restoran

Прочитајте повеќе

Валандовчанката Гуна произведува слатко од лути пиперки

Кајак.мк денеска ве води во Валандово, град кој потсеќа на калинката, но отсега можеби некој од вас ќе го асоцира и на „Слатко од лути пиперки“.

Зоран Стојков од Демир Капија со нова винска станица во регионот

Зоран е роден во Демир Капија. Првиот контакт со винското производство го има во винарската визба во Демир Капија која редовно ја посетувал со желба да работи во неа.

Битолчанецот Ѓорѓи произведува тестенини со вкусот на Македонија

Некаде во Македонија ги нарекуваме јуфки, некаде како кори и губи, но без разлика на нивниот локален назив, тестенините кои и произведува Ѓорѓи имаат автентични вкусови од цела Македонија.

Ненад Лазаров од Пробиштип: Млад номадски пчелар со големи амбиции

Ненад Лазаров има своја уникатна приказна која вреди да се прочита до крај. За разлика од своите врсници кои на негови години се одлучуваат да ја напуштат државата, тој со својот татко неурно работи во креирањето на една успешна медена приказна која го носи називот Medlex.

Во Македонија се отвори сместување кое ќе ве зароби во планински спокој

Ве водиме во селцето Ехлоец, кое селце е уникатно по тоа што е единственото мијачко село од источната страна на Бистра-Стогово, на надморска височина од околу 1000 метри.

Даниела од село Буково го произведува најдобриот буковски пипер

Туристите кои ни доаѓаат во државата, ни коментираат дека Македонија го има задржано стариот добар вкус на сите природни состојки. Истите тие странски туристи ни потенцираат дека треба да направиме сѐ за да го зачуваме ваквиот вкус и да го промовираме насекаде во Европа.