16.08.2023

Хотел во Горно Лакочереј идеален за викенд опуштање

Хотел во Горно Лакочереј идеален за викенд опуштање

Сакате да го истажувате регионот на Охрид, а не би сакале да престојувате во градските средини или покрај езеро? Тогаш на Кајак.мк ја има и третата варијанта, а таа е престој во охридските рурални средини.

Денеска тимот на Кајак.мк ве води во село Горно Лакочереј кое е оддалечено 9 километри од стариот град на Охрид. Село во кое мештаните главно се заминават со земјоделие, сточарство и лозарство.


Наспроти овие гранки, во самото село се развива и туризмот, а како еден од факторите за развојот на туризмот го издвојуваме хотел Прага кој е сместен во периферијата на селото. Хотелот има свој базен на располагање, а максималниот капацитет на гости кои може да престојуваат во него е 36 лица.


Идеален хотел за тим-билдинг настани, фамилијарни и семејни патувања. Предноста на хотелот е тоа што менаџментот дозволува влез на домашни миленици, а самиот предел е идеален за велосипедизам.

Повеќе информации за хотелот можете да најдете со еден клик ОВДЕ.

Остави Коментар

Прочитајте повеќе

Хотелот и ресторан Царевоселски привлекува туристи во срцето на Делчево

Ако зборуваме пак за организирање на тим-билдинг настани за мали компании, тогаш хотелот Царевоселски има капацитет да смести 30 гости истовремено.

Дали сте слушнале за меанче во кампче?

Летните одмори на повеќето од вас кои во моментот го читате ова четиво поминаа, а сега на ред се да ги искористите слободните викенди со летното топло сонце на дестинации низ Македонија кои можеби никогаш не сте ги посетиле.

Планински бунгалов со внатрешен панорамски поглед кон природата

Ова уникатно сместување нуди прекрасен поглед кон природа. Со пространо големо стакло вие можете да уживате со вашето кафе во рацете набљудувајќи ја природата.

Вила со базен идеална за организирање на приватни настани

Ни остануваат уште само еден месец од топлото сончево време кое ни дозволува да организираме забави покрај приватен базен и да уживаме со нашето друштво.

Предлог викенд гастро дестинација: Ресторан Манастир

Како предлог гастро дестинација за денеска ви го потенцираме ресторанот „Манастир“ кој е во склоп на хотелот Манастир, а може да се ужива и за гостите кои не престојуваат таму.

Предлог викенд дестинација: Село Зрновци и ресторан Аминта

Ако некој некогаш ве праша како изгледат боите на Македонија изразени преку храната, ваше е да им ги покажете овие фотографии кои ви ги споделуваме во контекст на ресторанот Аминта.